Szabadidő

Másnaposok 3., kritika – Tehetség van, de hol a sztori?

Nem létező forgatókönyv, briliáns szereplőgárda; így búcsúztak a Másnaposok. Kritika.
másnaposok 3

A színészek adják a garanciát, de hol a történet?

Azt mondjuk már a mozgólépcsőig érő sorból gondoltam, hogy tömve lesz a terem a vetítésen, de azt nem gondoltam, hogy a film végére a jól ismert Phil Collins-dalt éneklő emberekkel sétálgatok majd a lépcsőn. De ne ugorjunk ennyire előre! 

 Barátok közt-szereplő után nevezte át magát a Másnaposok sztárja – videó

Mindenből az első a legjobb, de ha bírod azt a fajta humort, amit Todd Phillips képvisel a vígjátékaiban, akkor a Másnaposok harmadik része egy kellemes levezetés lesz számodra is. Az utolsónak kikiáltott farkasfalka élvezhetősége sokkal inkább a szereplőknek, mintsem a forgatókönyvnek köszönhető.  Ugyanis ezúttal nincs – legalábbis nem ezzel kezdődik – drogos süti és ginás pia. Hőseink a velejéig gonosz, de nagyon szórakoztató Chow miatt kerülnek zűrbe. És kb. ennyit a történetről, mert egy: nem akarok spoilerezni, kettő: nem érdekes a történet, mert az nincs.

másnaposok 3


„A nevem Alan! Vettem egy zsiráfot! Az életem csudijó!”

A Másnaposok harmadik része a színészi játék miatt szórakoztató. A néző már attól elröhögi magát, hogy Alan (Zach Galifianakis) hátradobálja zsíros, kócos haját, vagy egyszerűen mackónadrágban támaszkodik egy limuzin mellett a sivatagban. A rendező pedig pontosan erre építette az utolsó felvonást. Mert kevés színésznek állna annyira jól a 42 éves htb, zsiráfgyilkos, partibetyár, anyaszomorító, tapló szerep, mint Zach Galifianakisnak. A színész szerint Alan karaktere a mozitörténet legidétlenebb alakja. Azt pedig én teszem hozzá, hogy pont ettől szerethető.


A kék szemeken túl

És igen, minden mellettem ülő hölgynek igaza van, Bradley Coopernek továbbra is csodálatos kék szeme van, de az isten szerelmére lépjünk már ezen túl! Bradley Cooper szép. PONT. De Bradley Cooper tehetséges is, mondjuk pont nem a vígjátékok állnak neki a legjobban, mert a Másnaposokban azért nem rajta pisilsz be a röhögéstől, de ha valaki a két szép kék szemnél többet akar látni, az nézze meg a Csúcshatást vagy a Napos oldalt.

másnaposok 3

Bárcsak egy uncsi fogorvos lennék!

Ha már a színészeknél tartunk, akkor ED HELMS – így, csupa nagybetűvel, mert rohadtul unom, hogy itthon alig ismerik – sem marad ki a felsorolásból. Az egyszerűen csak unalmas életre vágyó, ám állandóan bajba kerülő fogorvos, legnagyobb bánatomra, a harmadik részben nem fakad dalra, de növesztett végre golyókat, és tökös pasi módjára szeli át egy törött limuzinnal Las Vegast, hogy végül kinyírja…

másnaposok 3
 Exkluzív! Budapestre hívtuk bulizni a Másnaposok farkasfalkáját – videó

És persze van a moziban bekokózva repülő kínai gengszter, morbid temetős fotózkodás, nagyra nőtt Carloska és egy esküvő is, a világ legviccesebb karaokejelenete, de ettől még az hiányzik, amitől mozi a mozi: A SZTORI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top