Szabadidő

Ben Affleck miatt háborog az internet népe – Megvédjük!

Ha nem lett volna múlt héten új István, a királyunk, nálunk is biztosan Ben Affleck Batmanné választása okozta volna a legnagyobb internetes vihart, de míg Istvánon már kidühöngte magát a magyar, addig az Affleck-gyalázás nem akar alábbhagyni.

Netes petíciókkal Affleck ellen

A(z) “Ki volt a kedvenc Batman-szereplőd?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Christina Bale

Alig egy nappal a bejelentés után már harmincnál járt az internetes petíciók száma, ma pedig már megszámolni is lehetetlen, hányan próbálják ily módon elérni (Tegye fel a kezét, aki hisz az internetes petíciók eredményességében! Feltetted? Egyes!), hogy a Warner stúdió a népharag hatására visszavonja a döntését. Egy olyan döntést, amit már sok millió dolláros szerződésbe foglaltak, mely szerződés ráadásul nem egy, hanem több – a legvadabb értesülések szerint egyenesen tizenhárom – filmre szól. Ráadásul ne higgyük azt, hogy Affleck szerepeltetését nem gondolták át komolyan. Ilyen esetekben castingdirektorok, producerek és a stúdió emberei hosszan egyezkedve, alaposan átgondolva, próbafelvételekkel kísérve hoznak meg egy ilyen súlyú döntést. Persze ettől még tévedhetnek, de többnyire nem szoktak.

Hollywood érti a dolgát

Sok mindennel lehet vádolni Hollywoodot, de azzal nem, hogy ne értene a castinghoz. A világ legjobb szakemberei dolgoznak ott sok százezer dolláros fizetésekért, és ha tetszik, ha nem, az esetek többségében nekik van igazuk. Ha kicsit visszaásunk emlékezetünk híg mocsarában, akkor jól emlékezhetünk, milyen felháborodás lett úrrá a népen, amikor a baltaarcúnak titulált Daniel Craiget James Bondnak, a nyálas tinikedvencnek elkönyvelt Heath Ledgert Jokernek, vagy a túl ártatlan kislányos Rooney Marát Lisbeth Salandernek választották, ma pedig már alig tudjuk elképzelni ezeket a szerepeket más színész megformálásában. Persze a sok-sok jó döntés közé becsúszik egy-egy George Clooney is Batmanként, vagy Hayden Christensen mint fiatal Darth Vader. A hibalehetőség még a legprofibb gépezeten belül is megmarad.

Megnézem
Összes kép (1)

Affleck kockáztat a legtöbbet

Ben Afflecket még ma is könnyű utálni a benniferes korszakáért, amikor fukszokkal a nyakában kente szét Jennifer Lopez hátán a napolajat egy motorcsónakon ülve, és játszotta a fehér gangsztát, szuperhősként (Daredevil) is leszerepelt, és a földet pár havonta megmentve ő volt az ideális amerikai hős. Kár ezen lovagolni, hiszen már ő is megbánta az akkori életét, és évek óta lázasan igyekszik azon, hogy kijavítsa az akkori hibáit. Mára Oscar-díjas alkotóként elérte, hogy a szakma ismét komolyan vegye, így Batman szerepével ő kockáztatja a legtöbbet. Mindent egy lapra tesz fel, így ha a Superman vs. Batman film megbukik, ilyen internetes reakciók után ő és a karrierje viszik el a balhét.Pedig ha a film rossz lesz, legalább akkora eséllyel lesz rossz a pocsék rendezés vagy a slendrián forgatókönyv, mint a színészválasztás miatt. A bukás azonban Ben Affleck bukása lesz, senki másé, még akkor is, ha nem rajta múlott. Pedig higgyük el, egy film élvezhetősége sokkal inkább múlik a rendezőn és az írón, mint a főszereplőn. Képzeljük el a Batman & Robint úgy, hogy George Clooney helyett Christian Bale játssza a címszerepet. Jobb filmnek tűnik így? Aligha!

Sztárok Affleck védelmében

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy Ben Afflecket ezerféle fórumon támadják, ám pont a sajtó részéről megszámlálhatatlanul sok cikkben védik meg a Warner stúdió választását, és próbálják bizonygatni, miért volt helyes választás a színész. A védők sorába azonban nemcsak az újságírók, hanem Hollywood nagy sztárjai is beálltak. Joseph Gordon-Levitt nemrég egy vörös szőnyegen lépkedve mondta el, hogy „Jó lesz ez, nincs mitől félni”, az egykori Batman, Val Kilmer a Twitterén fakadt ki, hogy „Legalább adjatok Bennek egy esélyt!”, sőt még a konkurens Bosszúállók-mozi rendezője, Joss Whedon is azt tweetelte ki, hogy Affleck alakítása ütős lesz. Azon már meg sem lepődünk, hogy a legjobb barátai, Néma Bob alakítója, Kevin Smith, és Matt Damon is megvédték őt. Smith például rávilágított Affleck Batman-rajongására: „Ez a fickó imádja Batmant, amióta csak ismerem. A Daredevilt is csak azért vállalta el, mert szereti Frank Miller The Dark Knight Returns című képregényét, és azt hitte, ennél közelebb már nem kerülhet Batman szerepéhez. Amikor árulta a régi házát, és én átmentem hozzá, akkor láttam csak, hogy egy igazi Denevérbarlangot épített fel benne. Illetve megnyomott egy rejtett kapcsolót, ami után kinyílt a könyvespolc mögötti rejtekajtó. Megépíttette a Denevérbarlang bejáratát.” Matt Damon szerint barátja már bizonyított: „Emberek, nem Lear királyt alakítja! Ez Batman! Biztos vagyok benne, hogy Ben képességein belül van a szerep. Ha valaki látta a Tolvajok városát vagy Az Argo akciót, az tudhatja, hogy azokban kissé komplexebb figurákat is megformált már. Batman csak egy maszkos ürge, aki furcsa, ijesztő hangon suttog az embereknek. Bruce Wayne a macerásabb dolog, de Ben őt is lazán megoldja.”

Megnézem
Összes kép (1)

Vészjósló jelek

Akárhonnan is nézem, a Superman vs. Batman film legnagyobb baja nem Ben Affleck lesz. Ha már mindenképp izgulni akarunk a 2015-ös premierig, akkor inkább azon izguljunk, hogy Az acélember című pocsék film alkotói készítik majd a filmet, ráadásul hiába a képregényes elődök, egyszerűen nagyon nehéz egy hihető sztorit kreálni arról, hogy a világ legerősebb lénye reálisan küzdjön meg egy kőgazdag, jóféle kütyükkel felszerelt csókával. Nem tűnik túl fair és túl hosszú küzdelemnek. Ha ezeket a problémákat megoldják, akkor nagy valószínűséggel már nem Ben Afflecken fog múlni, hiszen az idők során már ő is megszerezte azokat a lelki sebeket a karrierjében és a magánéletében, ami egy ilyen sötét, kétarcú szerep hiteles eljátszásához szükséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top