Szabadidő

Tapadj a képernyőre! Tévéműsor egész hétre

Chruchillel szólva, nem ígérhetek Önöknek mást e hétre, mint vért, verítéket és könnyeket. Tapadj a képernyőre! Tévéműsor egész hétre.
Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Tapadj a képernyőre! Tévéműsor egész hétreBizarr ínyencséggel kezdjük a hétfő esti tévézést: Hannibal Lecter (Viasat3, 21.25) ezúttal Firenzében húzza meg magát. Ridley Scott pompásan fényképezett, méltóságteljes tablóban meséli el az ismert emberevő pszichiáter utolsó, de tán nem végső kalandját. A Feláldozhatók (Cool, 21.30) című akciófilmet ajánlom alternatívának, amitől nem kell félni, hiszen tulajdonképpen a műfaj vicces paródiáját nyújtja benne bumfordi öniróniával annak megannyi híres sztárja, Stallonétól Schwarzeneggerig. Késő este két, második világháború utáni történet méri össze „erejét”: Alejandro Amenábar Más világ (Story4, 22.10) című thrillerjét tegnap már láthattuk, ma viszont ismételhetünk belőle. A Nicole Kidman által alakított anya nem tudja feldolgozni férje elvesztését, aki eltűnt a háborúban, és beteg gyermekeit bezárva tartja vidéki kastélyukban, mígnem… A szerelem gyűrűje (FEM3, 23.20) romantikus dráma, Shirley Maclaine játssza benne azt a zsémbes öregasszonyt, akiben egy hajdani angol géppuskáshoz fűződő régi, elfeledett emlékeket ébreszt fel egy levélben kapott gyűrű.

Keddre Meryl Streep hátborzongatóan izgalmas raftingtúráját ajánlanám: Veszélyes vizeken (Viasat3, 22.20), vagy pedig David Cronenberg szokatlanul pikáns, szellemes, ám meghatóan romantikus Pillangó úrfiját (HBO2, 20.20), amely az ismert Puccini-opera történetének frivol parafrázisa – a főszerepben Jeremy Irons és John Lone.

 Részletes tévéműsor a hét mindennapjára információkkal, érdekességekkel a NLCafén!


Szerdán
újra Szulejmán. Vagy Egy marék dinamit (Film Mánia, 21.00), Sergio Leone remek spagetti-westernje, a hőskorból. A romantikusabb lelkűek ezalatt egy nálunk kevésbé ismert kanadai festő, Thomas Kinkade életrajzi filmjét nézik, Karácsonyi fények (Duna, 21.45) címmel.

Tapadj a képernyőre! Tévéműsor egész hétreCsütörtökön -jaj, istenem!- nem fogunk tudni választani! Vagy a legendás regényből készült Pillangót (Story4, 21.10) nézzük, minden idők egyik legsármosabb férfiszínészével, a tragikusan korán elhunyt Steve McQuennel, valamint Dustin Hoffmannal a főszerepben, vagy a Napok romjait (FEM3, 21.10), benne az öreg komornyik (Anthony Hopkins) és a házvezetőnő (Emma Thompson) tragikusan reménytelen szerelmével. Vagy a Bor, tangó, kapufa (HBO, 21.00) című felszabadító erejű, sírva röhögős dán komédiát…

Pénteken Mindenszenteket ünnepeljük, a tévéajánlat ehhez méltón, szívhez szólóan szomorú. Hacsi, a kiskutya sokáig várja barátját, a professzort a metró bejáratánál, mígnem… Hacsi, a leghűségesebb barát (m2, 20.45) egy japán film hollywoodi verziója – szívszaggató élmény ez is, az eredeti is. Nem kevésbé megrendítő film az Árvácska (m2, 22.15), mely Móricz művének adekvát feldolgozása. Édesek és mostohák (TV2, 20.45) kontra Bakancslista (RTL Klub, 21.55). Julia Roberts és Susan Sarandon, illetve Jack Nicholson és Morgan Freeman. Bármelyiket választjuk, garantált a zokogás a végén…

Két pedagógiai jellegű, remek filmre cserélhetjük szombat este az egyre mélyebb unalomba fúló X-faktort. A Holt költők társasága (m1, 20.20) egy szabad szellemű tanár kálváriája a konzervatív, dogmatikus nevelőintézetben – álljunk fel tehát vele együtt mindannyian arra a képzeletbeli padra!Tapadj a képernyőre! Tévéműsor egész hétre Az Edukators (FEM3, 21.05) német film, igen kiváló, tanulságos darab, melyben viszont éppen a fiatalok próbálják meg – igen radikális eszközökkel – jó útra téríteni a megtévedt, erkölcsi és etikai korlátaikat már régen elfelejtő felnőtt társadalmat. Nyikita Mihalkov A szibériai borbély (Duna, 21.20) című monstre, kosztümös filmeposzát még nem volt érkezésem látni, talán ma jön el ennek az ideje. A késő este a fantázia világáé: Tim Burton bizarr, morbid Sweeny Toddja (Cool, 23.25), bár az előbbi ajánlathoz hasonlóan szintén borbély, szintén kosztümös, viszont igen véres. Sőt, démoni. Ha nem unjuk még halálosan a különféle szuperhősös filmeket, akkor megnézhetjük a Watchmen (SuperTV2, 22.00) című fantasyt is, a műfaj egyik különleges, helyenként kifejezetten zavarba ejtő darabja.

Vasárnap, számomra legalábbis, Megáll az idő (Duna, 21.15). Meghatározó filmélményem, hiszen éppen akkor voltam gimnazista, amikor e filmet bemutatták a mozikban, egyidős vagyok a főszereplőjével. Gothár filmjében benne van minden, ami fontos egy 17 éves embernek. És benne van minden, ami fontos azóta is… Persze, aki volt már anya, illetve lesz, az nyilván kíváncsian nézi majd a Várandósok (m1, 21.40) című romantikus komédiát is a tárgyban. Brad Silberling Holdfényév című drámája (Story4, 22.05), a Halottak napjához kapcsolódva, szeretteink elvesztésének traumájáról értekezik szellemes, pozitív szemléletű és életigenlő módon, olyan “noname” szereplőgárdával, mint valami Hoffman, valami Sarandon, valami Hunter vagy valami Gyllenhaal. Egészen kiváló film, miattuk is, de amúgy is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top