Szabadidő

Gáspár Gergő: Most a húgom vigyáz rám!

A Fat Phoenix tagja, Gáspár Gergő minden héten bebizonyítja az X-Faktor színpadán, hogy mennyire elszántan küzd. De ehhez az erőhöz a testvére támogatására is szüksége van!

– Hú, Jancsi hogy nézel ki?! Nagyon fáradtnak tűnsz!

– Igen, Folyesz, tudod, hogy meg vagyok hajtva, de azért te se festesz túl jól!
– Tényleg, én sokkal pocsékabbul nézek ki!
– Nem is igaz, mert én nézek ki ramatyabbul!

Aki hallja ezt a párbeszédet, fogalma sem lehet arról, hogy kik a történet szereplői, mi ez a csipkelődés és versengés. Pedig az X-Faktor sztárja, Gáspár Gergő, és színésznő húga, Kata beszélgettek csak egymással. „A testvérem mindig Jánosnak vagy Jancsinak hív, én pedig őt Folyesznek, de már fogalmunk sincs, honnan jöttek ezek a becenevek. Csak azt tudjuk, hogy imádjuk egymást ugratni, és olyanok vagyunk, mint a legjobb barátok!” – mondja nevetve a Fat Phoenix dobosa.

 

A fütyülés a közös jelünk

Gergő és Kata Bánsági Ildikó és Gáspár Sándor gyermekei, és éppen szüleik válása hozta közel egymáshoz a testvéreket. „Először Anyával laktunk mindketten, de aztán láttam Apán, mennyire nehezen viseli ezt a helyzetet, ezért úgy döntöttem, hozzá költözöm – meséli Gergő. – Ekkor éreztük azt a húgommal, hogy mennyire fontosak vagyunk egymásnak, így annak ellenére, hogy már nem éltünk egy fedél alatt, igyekeztünk minden nap találkozni. Azóta is annyi időt próbálunk egymással tölteni, amennyit csak tudunk. Ugyan az X-Faktor miatt nehezebb, de Kata minden szombati adáson ott ül a nézők között.”

„Ott vagyok, mert érzem, hogy Jancsinak szüksége van a támogatásomra – folytatja a színésznő. – A beceneveken kívül van még egy közös jelünk, mégpedig a füttyögés. Amikor ott ülök a tömegben, akkor csak leadom neki a jelet, hogy tudja, itt vagyok, és számíthat rám. De nemcsak a jelenlétemmel biztatom, hanem mindent megteszek azért, hogy segítsek. Tudom, mennyire elmerül a munkában, tudom, hogy ilyenkor nem alszik, nem eszik, szinte szétszakad. Ezért gyakran beállítok hozzá, és viszek neki valami finomságot, amit Anya főzött, próbálom nyugtatgatni. Mindig összegyűjtöm neki azokat a hozzászólásokat, amikben a rajongók biztatják őket, vagy kifejezik a szeretetüket az együttes iránt. Mert egy negatív vélemény jobban megmarad az emberben, ezért a testvéremnek szüksége van a pozitív megerősítésre. Szörnyű érzés, amikor valaki, aki nagyon fontos az életedben, belekerül egy olyan helyzetbe, hogy bárki megbánthatja, kritizálhatja. Ha valami rosszat mondanak róla, egyből összeszorul a szívem!”

A húgom az idősebb!

„Szegény Kata nagyon nehezen viseli ezt a mostani időszakot – árulja el Gergő. – Akárhányszor továbbjutunk, mindig sírva hív fel, mert annyira a lelkén viseli, ami velem történik. Nagyon szeretem benne, hogy a rengeteg tennivalója ellenére időt és energiát szán rám. Emellett becsülöm amiatt, ahogyan az életét kezeli, hiszen már nagyon fiatalon sikereket ért el, kitartóan dolgozik, és bármit vesz a fejébe, azt megvalósítja. Nagyon önálló. Ebből a szempontból ő az idősebb, és most ő az, aki vigyáz rám!”

„Naná, hogy vigyázok a bátyámra! – mondja elszántan Kata. – Előfordult, hogy üvöltve hívott telefonon, ha valaki felbosszantotta, én pedig megpróbáltam azonnal megoldást találni a problémájára. De ez kölcsönös, mert ha én vagyok padlón, akkor ő segít nekem. Amikor azt érzem, hogy valami igazságtalanság történt, lelki problémám van, vagy csak szomorú vagyok, meghallgat, és csak akkor szólal meg, ha valami igazán fontosat tud mondani.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top