Szabadidő

“Légy komoly, Peggy! Nincs tévé!” – 10 tipp, amit az elsötétülés ideje alatt csinálhatsz

"Légy komoly, Peggy! NINCS TÉVÉ! Most mit fogunk csinálni?" – valahogy így szól a kedvenc Al Bundy-idézetem a Rém rendes család egyik karácsonyi részéből, amikor a cipőárus otthonában kipurcan a készülék. Ma este számos tévécsatorna, internetes oldal – köztük a Nők Lapja Café is –, elsötétül 15 perce, így tiltakozva a tervezett reklámadó ellen. Ha nem tudod, mit kezdj magaddal, adunk tíz tippet!

1. A pécsiek szuper helyzetben vannak, mert csütörtökön kezdődik a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó). Este nyolctól például Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estjével indíthattok!

2. Hallgasd meg a Coldplay hatodik nagylemezét! A Ghost Stories – elődeihez hasonlóan – listavezető lett a megjelenést követő héten. A lemezhez mellékelt írásból kiderül, hogy a Ghost Storiest egy fiatalember, Kevin Cordasco emlékének ajánlja a zenekar. A tizenhat éves fiú tavaly rákban hunyt el, a világ onnan ismerhette, hogy ötletével közreműködött a Totál szívás sorozatban.

3. Pestiek vagytok? Akkor irány az Erzsébet tér, a haverokkal üljetek fel az óriáskerékre! Mi kipróbáltuk, ilyen volt.

4. Ha egy légkondis moziban hűsölnél, akkor a 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című filmet nézd meg! A történetben Allan Karlsson századik születésnapja közeleg, és ennek megfelelően nagyszabású bulit szerveznek neki a nyugdíjasotthonban. Allant azonban mindez hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vesz, és egy véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik, majd drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsoraasztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével…

5. Feltétlenül nézzétek meg az említett Rém rendes család-epizódot is a YouTube-on!

6. Olvassatok szuper történeteket Nyáry Krisztián Facebook-oldalán!

7. Takarítsátok ki a szőnyeget! Ökoanyu praktikáját itt találjátok.

8. Készítsétek el a vacsorát, legyen mondjuk valami könnyű saláta! Kellene hozzá néhány öntettipp? Azt is adunk!

9. Nézzétek meg Katalin és Vilmos esküvőjét! Igaz, nem 15 perces, hanem majdnem 4 órás…

10. Szimpatizálj velünk, és maradj velünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top