Szabadidő

Nosztalgia: mit olvastál régen?

Bloggerünkre rátört a nosztalgia, úgy döntött átgondolja, majd leírja, milyen könyvek kísérték végig a tinikorát. Jó érzés ezeket felidézni!

Mindig is sokat olvastam, már egész korán “rabul ejtett” a fantázia világa. Képes voltam egy délután alatt kiolvasni a Két Lotti-t, megszállottan faltam a pöttyös könyveket, majd később Karl May indiános könyvei kerültek porondra.

A gyerekkönyvtár állandó vendége voltam, 6 könyv alatt (úgy emlékszem az volt a maximum kivihető mennyiség) sosem távoztam. Otthon is elolvastam mindent, amit apuék nekem valónak tartottak. Nem rettentett el a könyv vastagsága sem, emlékszem többször is olvastam például a Jane Eyre-t is, pedig jó sok lapja volt

Tini korban pedig előtérbe került a szerelem téma. Emlékeztek a Denise-re? Ahol az átlagos kinézetű, de rettentően jó fej tinilányoknak mindig megtetszik az iskola legjobb palija, és azok a dögös fiúk nem a legszexibb,legjobb csajokba szeretnek bele (ugye milyen életszerű??:)),hanem a jó fej átlagos lányba.

Ezért szerettem én ezeket olvasni: a mesék rózsaszín füzetekben elhitették velem, hogy a menő srácoknál esélyesek lehetnek az átlagos lányok is, mint én…aztán persze ez sosem következett be, mert a menő fiúk a valóságban a menő csajokkal alkottak egy párt.

A Denise világát aztán felváltották nálam a Júliák, Romanák, Tiffanyk stb…

És milyen emblematikus történetek voltak még? Nézd meg Kiss Emese blogján! Te is ezeket olvastad?

Nosztalgia: mit olvastál régen?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top