Szabadidő

Visszavonul Polgár Judit

Minden idők legjobb női sakkozója befejezi a versenyszerű játékot. A kétgyerekes családanya a jövőben alapítványára és az iskolai sakkoktatás további népszerűsítésére kíván fokozott figyelmet fordítani.

A világ legjobb sakkozónője a londoni Times című lapnak azt mondta, hogy a Norvégiában zajló olimpia után befejezi a versenysportot. A 38 éves, kétszeres női sakkolimpai bajnok, Polgár Judit – aki 25 éve tartja a világrekordot – a jövőben a gyermekek sakkozásával szeretne foglalkozni.

Polgár Judit a sakktörténet legjobb női sakkozója. Legmagasabb pontszámát, 2735 pontot 2005 júliusában érte el. Legjobb helyezése a férfi világranglistán a 8. hely volt, amit először 2004 januárban ért el. A női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezeti: 12 éves kora óta a felnőtt női világranglista 1. helyezettje. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete az év elején a tagjai közé választotta.

Visszavonul Polgár Judit

A 38 éves, kétgyermekes Polgár Judit – aki tavaly “Sakk Oscart” kapott – jelenleg is olimpián játszik (a norvégiai Tromsöben), tagja a magyar nyílt válogatottnak.

Forrás: Inforádió

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top