Szabadidő

10 szuper program a Filmünnepre

Csütörtöktől vasárnapig a Filmünnepen ismét olcsón lehet mozizni egyes helyeken, és mivel az akció minden filmre vonatkozik, a választék hatalmas.

10. DJ-k és celebáradat

A sztárjegyszedők alkalmazása régóta bevett szokás ilyenkor, idén viszont ötven (!) híresség áll be jegyeket tépni, akik között lesznek színészek (Kulka János, Kovács Lehel, Kiss Ramóna, Szabó Simon, Gesztesi Károly…), énekesek (Radics Gigi, Fluor, Csobot Adél…), műsorvezetők (Harsányi Levente, Garami Gábor…) és sportolók is. A jegyekért nyilván nagy lesz a sor, de néhány moziban a sorban állást DJ-k teszik elviselhetőbbé. 10-én este például  Sterbinszky adja a sorban állás alá valót az egyik fővárosi moziban.

9. Csak két napig: One Direction – A koncert

Oké, lehet őket nem szeretni, de csak az nem ismeri el, hogy ők a 2010-es évek Backstreet Boysa, aki már jó pár éve nem próbálja meg követni ezt az egész popszakma nevű valamit. A milánói szuperkoncertjüket bemutató film csak ezen a hétvégén lesz látható a mozik műsorán, szóval az egy négyzetméterre eső sikoltozó tinilányok aránya a hétvégén a mozitermekben lesz a legnagyobb Magyarországon.

8. Filmklub Szabó Simonnal – Gibraltár

A Megdönteni Hajnal Tímeát übertahó Bögöcse lett idén a Filmünnep arca, és ez nemcsak azt jelenti, hogy őt láthatjuk a plakátokon, a reklámokban, és beáll jegyet szedni, hanem azt is, hogy csütörtök este 7-kor az egyik fővárosi moziban saját filmklubos beszélgetést tart a Gibraltár című menő francia thriller után (a filmet több mint egy hónappal a premier előtt lehet majd megnézni), ami egy kábítószer-csempészetről szóló, izgalmas mozi.

7. Szinkron élőben – A védelmező

Lehet szidni a szinkronizálást, de a magyar még így is a legjobbak közül való. Mindezt élőben is láthatjuk péntek este hatkor, A védelmező vetítése után, ahol Denzel Washington szinkronhangja, Kálid Artúr és Nikodém Zsigmond szinkronrendező avat be minket ebbe a speciális munkafolyamatba Kovács Gellért filmszerész segítségével.

6. Divat a legjobbaktól – Yves Saint Laurent

A legendás francia divattervező életéről szóló film egy ideje már látható a mozik műsorán, most azonban különleges körítéssel nézhetjük végig. A beszélgetés címe Stílus vs brand a divat berkein belül, akik pedig beszélgetnek: Schiffer Miklós stílustanácsadó és Vass Virág író. A film péntek este hétkor lesz az Arénában. Tessék kiöltözni!

5. Vetítés kóstolóval – A séf

Gasztrofilmet leginkább úgy jó nézni, ha rögtön utána eszünk is valami nagyon finomat, és erről gondoskodnak A séf vasárnap délután ötórai vetítésén, ahol Jókuti András és Szatmári Ferenc gasztrobloggerekkel nemcsak a filmről lehet egy jót beszélgetni, hanem a két guru spéci mártogatós szószokat is készít a nachónk mellé.

4. Filmklub Réz Andrással – Sráckor

A Sráckor az idei év eddigi legjobb filmje, és ha még nem láttad, nem is találhatnál hozzá jobb társaságot a filmes megmondóember Réz Andrásnál, aki a film péntek este hatkor kezdődő  vetítése után tart beszélgetést.

3. A házasság egy igazi thriller? – Holtodiglan

Az Elemi ösztön óta nem volt olyan menő thriller a mozikban, mint a Holtodiglan, csütörtök este pedig vitatkozni is lehet róla dr. Nagy Tiborral, az USA-ban végzett pszichoanalitikussal és Kovács Gellért filmszerésszel.

2. Premier előtti közönségtalálkozó – VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Október végén kerül mozikba a legújabb magyar vígjáték, a hipszterkomédiaként elkönyvelt VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, de a Filmünnepen premier előtt meg lehet nézni, ráadásul vasárnap este hatkor két fontos szereplő, a főhős szüleit alakító Takács Katalin és Kovács Zsolt lesz a két vendég, akikkel lehet egy jót dumálni a film után.

1. Vidéki események

Szerencsére a Filmünnep programjai nem korlátozódnak Budapestre. Három vidéki városban, Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Nyíregyházán is sztárok kezelik majd a jegyeket, Székesfehérváron, Kaposváron közönségtalálkozóval várják az érdeklődőket, Debrecenben pedig filmklubon vehetnek részt a mozirajongók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top