Szabadidő

Ma este átadják a Golden Globe-díjakat

Ma este megkezdődik a hollywoodi díjátadó szezon. A Sráckor és a Grand Budapest Hotel is nagy esélyes.

Helyi idő szerint ma este, a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben adják át a Golden Globe-díjakat. 25 filmes és televíziós kategóriában indulnak a jelöltek.

Alejandro González Inárritu Birdman című szatírája 7 jelölést is kapott, Richard Linklater Sráckor című drámája pedig 5-öt, így nagy esélyesek. 4 jelöléssel szintén nagy esélyes Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című alkotása is.

Színészi díjakért többek közt Julianne Moore (Sill Alice), Reese Witherspoon (Vadon) és Meryl Streep (Vadregény), valamint Benedict Cumberbatch (Kódjátszma), Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) és Michael Keaton (Birdman) versenyez, George Clooney pedig a a Cecile B. DeMille-életműdíjat veheti majd át.

Az idei Golden Globe lesz a 72., a díjátadók közt lesz például Robert Downey Jr., Salma Hayek és Kate Hudson is.

Tegnap egyébként történt egy kis technikai malőr a díjkiosztóval kapcsolatban. Véletlenül kitették ugyanis a Golden Globe hivatalos honlapjára két díjazott film címét. Rövid ideig a Selma és a Vadregény című filmek címe jelent meg, mint a legjobb drámai film és legjobb vígjáték vagy musical kategóriájának nyertese.

Később az oldal üzemeltetője közölte, csak tesztelték az oldalt, véletlenszerűen választották ki a címeket, és nem tudják, valójában melyik film nyeri a díjat. Nos, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top