Szabadidő

Húsvéti programok gyerekeknek

Nem biztos, hogy szegény Tapsi elkészül idén a húsvéti tojásokkal, ha a gyerekek nem segítenek, de az biztos, hogy van egy csomó húsvéti játék, amit még ti, szülők sem ismertetek. A kicsiknek való legjobb húsvéti programok közül szemezgettünk.

Idén húsvétkor a gyerekek segíthetnek Tapsinak, hogy ne kapja el a róka, és időben elkészüljön a tojásfestéssel. De tanulhatnak húsvéti játékokat, vagy ajándékokat gyűjthetnek a fészekkereső vetélkedőn a Budai Várban. Három szuper húsvéti programot mutatunk, amit garantáltan élvezni fognak a lurkók.

Éljenek a nyuszik! – Húsvét

Zenés, díszletes mesejáték, 50-60 percben, előadja a Mesekocsi Színház társulata

Helyszín: Center Színház, 1152 Budapest, Szentmihályi út 167–169., Asia Center, jobb oldali ép. II. em.
Időpont: április 4. (szombat) 11:00, 16:00

Tapsi, a szorgalmas nyuszilány nagyon készül a húsvétra, éjjel-nappal a tojásfeséssel foglalkozik. Már olyan sokat dolgozik, hogy majdnem belebetegszik. Azt sem veszi észre, hogy a róka meg akarja fogni. Szinte az utolsó pillanatban lép közbe Tepsi, aki a gyerekekkel együtt Tapsi segítségére siet. De mi lesz a rókával? Elmenekül vagy megszelídül? És a húsvéti tojások elkészülnek

Húsvét 2015: Programok gyerekeknek

Nyúl Úr és barátai

Időszaki kiállítás

Időpont: március 14. (szombat) 14:00 – április 7. (kedd)
Helyszín: Játékszerek Anno… Kiállítóterem és Bolt, Budapest, 1066 Teréz körút 54. Tel.: 302 6234

A kiállítás a kevéssé ismert polgári húsvéti játékokat ismerteti meg. Bemutatnak nyulas társasjátékokat, lemezből készült szökdelő, felhúzós vagy a húsvéti tojás mellett ugráló nyúl- és bárányfigurákat, de lesz doboló nyúl, lesznek átváltozós képeslapok, öltöztethető nyúlcsaládok, plüssnyulak, -kacsák, -csibék egyaránt. Ha ezt a húsvéti programot választjátok, a gyermekeitekkel közösen készülhettek az ünnepre.

Húsvét a Budai Várban – Gyerekprogramok

Időpont: 2015. április 5–6.
Helyszín: Budavári Húsvét – Budavári Palota, Hunyadi Udvar – Bonfini Kert

2015-ben már negyedik alkalommal várják a családokat a főváros legnagyobb húsvéti programjára a Budai Várba. A gyerekeket a Mese-mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás és további izgalmas húsvéti programok várják. Idén is lesznek tojásleső húsvéti nyuszik, akik fészekkereső játékkal és ajándékokkal kedveskednek az apróságoknak. Újra forog majd a kosaras körhinta, és mókára hívogat Paprika Jancsi Csúzlizdája.

Húsvét 2015: Programok gyerekeknek

Húsvéti mese gyerekeknek: Négy nyulak

Még több húsvéti cikk a Nők Lapja Cafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top