Szabadidő

Meglepetések az egyéves Miniversumban

Egy évvel ezelőtt nyílt meg a belváros szívében a MINIVERSUM, ami azóta Budapest meghatározó turista- és családi látványosságává vált. Egész napos szabadtéri és épületen belüli programokkal, továbbá most útjára induló jótékonysági projekttel készül a kiállítás a május 16-ai egyéves évfordulóra.

A MINIVERSUM 2015. április közepén fogadta a százezredik látogatóját, éves szinten 110 000 vendég várható. A látogatók körülbelül fele vált valamilyen családi belépőt, egynegyede egyéni felnőtt-, diák- vagy nyugdíjasjegyet, míg a fennmaradó egynegyedet a külföldi turisták teszik ki. A legtöbb határon túli vendég Oroszországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Skandináviából érkezik, de az eddigi összesen 95 kiindulási ország között olyan távoli helyek is vannak, mint Brunei, Guatemala vagy éppen Haiti.

Az egyéves évfordulóra, azaz május 16-ra különleges programokkal készül az Andrássy úti nevezetesség. Az épület előtt különböző kézműves-foglalkozások, vasúti pályaépítés és vonatozás, aszfaltrajzverseny, arcfestés és megannyi hasonló izgalom várja az érdeklődőket. Emellett a Miniversum Expressz most egy napra az utcára is kimerészkedik: a kisvonattal a belvárosban lehet majd egy rövid kirándulást tenni. Az épületen belüli látnivalók között fontos megemlíteni a Miniversum felsővezeték-rendszerét, ami a jeles napra fog elkészülni a 300 négyzetméteres terepasztal teljes 1,3 km hosszú vasútvonalán.

Ugyancsak a kiállításon belüli újdonság a MINI MINIVERSUM: az alkotók a magyarországi terepasztal eddigi 1:87-es méretarányát még huszadára, azaz 1:1740 arányúra kicsinyítették. Tették mindezt azért, hogy a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal együttműködve egy szokatlan jótékonysági programot indítsanak: a mini minivilághoz 500 Ft-os áron megvásárolható figurákat lehet először kifesteni, majd a parányi terepasztalon elhelyezni. Az így befolyó összegből az alapítvány segítségével azoknak a gyerekeknek szeretnének örömet szerezni, akik betegségüknél fogva épp nem olyan szerencsések, hogy a többi gyerkőccel együtt mulassanak a MINIVERSUMban.

Meglepetések az egyéves Miniversumban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top