Szabadidő

Eurovízió 2015: a 7 legismertebb győztes előadó és daluk

Tudod kik lettek az Eurovíziós Dalfesztivál 60 éves történetének leghíresebb előadói, felfedezettjei? A hét legismertebb győztes dalt gyűjtöttük össze időrendi sorrendben. Hallgasd velünk újra a slágereket.

Tudod kik az Eurovíziós Dalfesztivál 60 éves történetének legnagyobb felfedezettjei? Melyik dalukat adták elő a döntőben, és nyerték el a nézők tetszését? A hét legismertebb győztes dalt gyűjtöttük össze.

1. Az ABBA Svédország színeiben a Waterloot adta elő 1974-ben Luxembourgban (Luxemburg)

1974-es eurovíziós győzelmét követően az ABBA hosszú éveken át vezette a slágerlistákat. Dalaik ma is méltán népszerűek. És a Winner takes it all vagy Money még csak ez után jöttek…

2. A holland Teach-in zenekar a Ding-A-Dong című dallal aratott hatalmas sikert 1975-ben Malmöben (Svédország)

A Teach-In zenekar legnagyobb sikerét az eurovíziós győzelemmel és ezzel a dallal aratta. Hasonló slágerük nem született több. A Dinga-Dongot még Csonka Pici is elénekelte néhányszor…

3. Celine Dion Svájc képviseletében a Ne Partez Pas Sans Moi című dallal nyert 1988-ban Dublinban (Írország)

Celine Dion számtalan lemeze vált világsikerré. A többszörös Grammy-díjas énekesnő Kanadában él.

4. Toto Cutugno Olaszország képviseletében az Insieme: 1992 című dallal győzött 1990-ben Belgrádban (akkori Jugoszlávia)

Az olaszok kedvence szintén nagyon sok slágert szállított az eurovíziós győzelem után. Sőt még 2005-ben is sikert aratott az Annalisa Minettivel előadott duettel a most 71 éves énekes.

5. A Katrina & Waves a Loves shine a light című dalával győzött Nagy-Britannia színeiben versenyezve 1997-ben Dublinban (Írország)

A 90-es évek legnagyobb slágereit énekelte a Katrina & the Waves. Ki ne ismerné a Walking on Sunshine című világsikert, melyet még most is sugároznak a rádiók. Megunhatatlan dalok.

6. Az Olsen Brothers 2000-ben Dániát képviselve győzött a Fly on the wings of love című dallal Stockholmban (Svédország)

Az Olsen fivérek 2000-es eurovíziós sikerükkel tulajdonképpen megkoronázták karrierjüket, hiszen a kétfős formációt 1969-ben alapították. Utolsó lemezük 2005-ben jelent meg.

7. Loreen az Euphoria című dallal nyert Svédország színeiben 2012-ben Bakuban (Azerbajdzsán)

Kétségkívül Loreen a modern zene egyik fénylő csillaga. Március 31-én fellépett az Eurovíziós Dalfesztivál 60. évfordulójára rendezett gálaműsoron, hiszen az Euphoria bekerült a Dalfesztivál történetének legnagyobb slágerei közé.

További cikkek Eurovíziós Dalfesztivál témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top