Szabadidő

Ha elered az eső, tarkaságba borul az utca

Dél-koreai desigenerek igazán eredeti ötlettel álltak elő, hogy színesítsék az esős évszak szürke, egyhangú napjait.

Új szintre fejlesztette a street art fogalmát az a csoport, mely egy festékgyártó cég támogatásával létrehozta az úgynevezett monszun projektet. A név nem véletlen. A megálmodók alapgondolata ugyanis az volt, hogy az esős évszakban színét vesztő Szöul városát szikrázóan élénk színű képekkel tegyék újra vibrálóvá. Arra törekedtek, hogy képeik egyszerre jellemezzék az ország kultúráját, és alkalmazkodjanak a domborzati viszonyokhoz. Így aztán amikor elered az eső, előbújnak majd a színpompás halak és a vígan lubickoló teknősök az utcai festményeken.

Ha elered az eső, tarkaságba borul az utca
Ha elered az eső, tarkaságba borul az utca
Ha elered az eső, tarkaságba borul az utca

Az ötlet egyébként nem teljesen új. Peregrine Church is olyan street art alkotásokat készít, amelyek csak vizes felületen jelennek meg. A művész célja, hogy alkotásaival egy kis vidámságot csempésszen a Seattle-ben élők esős napjaiba. Az alkotásokat egy vízlepergető spray-vel készíti Peregrine, erről is mesél az alábbi videóban:

 via

Még több street art az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top