Szabadidő

Több új csatornát indít a TV2

Több új csatornával terjeszkedhet a közeljövőben TV2. A DTV News szakmai portál szerint 9 új csatornanévre nyújtottak be védjegybejelentést. Így a TV2 szappanoperákat sugárzó, zenei, szórakoztató és humoros csatornákat indíthat hamarosan.

Azt még nem tudni, ezek közül végül mennyi és pontosan mikor indulhat el, ugyanis a mai napig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz csatornaregisztrációs kérelem nem érkezett a TV2-től. Az új csatornák indításának szándéka mégsem okozott különösebb meglepetést, hiszen miután bejelentették, hogy Andy Vajnáé a TV2, Dirk Gerkens vezérigazgató szinte azonnal jelezte, bővíteni akarják a csatorna jelenlegi kínálatát, amely a TV2 mellett jelenleg a SuperTV2-ből, a FEM3-ból és a PRO4-ből áll. Céljuk természetesen a nézettség és ezzel együtt a reklámbevételek növelése.

Korábban szóba jött, hogy a TV2 már működő csatornákat vásárolna, kiszemelték a Sláger TV-t és a Story-csatornákat, de azok tulajdonosai elzárkóztak a felvásárlási szándéktól. Ezek után dönthettek inkább a saját programcsatornák indítása mellett. A Világgazdaság úgy tudja, a pontos részleteket a héten zajló Media Hungary konferencián jelenti be a TV2.

Jelenleg nagyjából 110 magyar nyelvű televíziócsatorna között válogathatnak a nézők, a legnézettebb adók ugyan tartják pozíciójukat, de az egyre népszerűbb kábeltelevíziók térhódítása okán fokozatosan veszítenek pozíciójukból – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top