Szabadidő

Ünnepi Könyvhét: így parkolnak a könyvek a Vörösmarty téren – fotók

Ahogy így, június közepe felé szokás, ebben az évben is a könyvek vették át az uralmat a Vörösmarty téren. Elkezdődött a 87. Ünnepi Könyvhét.

“Hiába triviális, mégis ki kell mondani, hogy vannak könyvek, és hogy ez milyen fantasztikus és milyen nagy dolog” – fogalmazott a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok budapesti megnyitóján Esterházy Péter.

“Képírók, korrektorok, grafikusok, szerkesztők, főszerkesztők, kiadóvezetők, hol névtelen, hol nevesíthető, de mindenképp áldozatos munkája. Ritkán gondolunk rájuk a hétköznapokban, legyen ez hangsúlyosan az ő ünnepük is – mondta a Kossuth-díjas író. – Nézzünk körül, a téren könyvek parkolnak, és nem autók. Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.”

A központi helyszín, vagyis a Vörösmarty tér mellett országszerte nagyjából nyolcvan településen rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet június 9. és 13. között.

A könyvhétre több mint háromszáz új könyv jelent meg, a Vörösmarty téren több mint ezer szerző dedikál, és több mint háromszáz kiadó kínálatából válogathatunk.

Ünnepi Könyvhét: így parkolnak a könyvek a Vörösmarty téren - fotók

Fotók: Mohai Balázs, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top