Szabadidő

Kihagyhatatlan nyári programok, művészeti fesztiválok országszerte

Az idei nyár a művészetekért, kultúráért rajongók számára is számtalan érdekes és izgalmas programot, kikapcsolódást tartogat. A nyári művészeti fesztiválok között válogattunk országos programajánlókban.

1. A Petőfi Irodalmi Múzeum nyári fesztiválja Budapesten

A Petőfi Irodalmi Múzeum idén már tizennegyedik alkalommal rendezi népszerű nyári fesztiválját, hogy könnyed szórakozást nyújtson az irodalomkedvelőknek.

A 2016. június 27. és július 10. közötti rendezvénysorozatban számos koncertre, színházi és kabaré előadásokra várják az érdeklődőket a gyönyörű Petőfi Irodalmi Múzeum épületébe.

2. A Visegrádi Négyek Színházi Fesztiválja Vácott

A Visegrádi Négyek Színházi Fesztiválját már a nemzetközileg elismert művészeti rendezvények közé sorolják. 2016. június 28. és 2016. július 3. közötti rendezvényen a színházi előadások mellett szabadtéri koncertekkel, utcaszínházi darabokkal várják a nagyérdeműt. A rendezvénynek idén a Váci Dunakanyar Színház ad otthont.

3. VeszprémFest Veszprémben

A VeszprémFest missziójának az igényes szórakoztatást tűzte ki. Mindezt évről évre meg is valósítja, hiszen számos világsztár lépett fel Veszprémben az elmúlt évek során. Idén sem adják alább, olyan hírességek koncerteznek az egyre népszerűbb fesztiválon 2016. július 13–17. között, mint Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, a Thievery Corporation vagy Omara Portuondo & Diego el Cigala.

A VeszprémFest idén is kihagyhatatlan a nyári programajánlóból.

4. Művészetek Völgye Kapolcson

Ki hinné, hogy már a 26. Művészetek Völgye fesztivált rendezik 2016. július 22–31. között Kapolcs mellett Taliándörögdön és Vigántpetenden.

A legnépszerűbb művészeti fesztivál az elmúlt években megújult, átalakult, felfrissült, így még több különleges meglepetéssel, számos ismert hazai és külföldi fellépővel, jeles színházi személyiségekkel, vonzó programokkal, előadásokkal várja látogatóit. Vérbeli családi programmá nőtte ki magát a Művészetek Völgye, ahol a felnőttek mellett a kicsiket izgalmas gyerekprogramokkal szórakoztatják majd.

Kihgyhatatlan nyári programok, művészeti fesztiválok országszerte

5. Ördögkatlan Fesztivál Villány környékén

Az Ördögkatlan Fesztivál nem ismeretlen a művészeteket kedvelők körében, hiszen minden évben egyre több látogatót látnak vendégül a Villány környék falvak rendezvényein.

2016. augusztus 2–6. között számtalan előadással, koncerttel, kiállítással és mindenféle művészeti programmal készülnek a szervezők az immár 9. Ördögkatlan Fesztivál programjában.

Olvass még nyári programokról, fesztiválokról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top