Szabadidő

Balatoni iszaphelyzet: 70 métert kell gyalogolni a tiszta vízhez

Balatonmáriafürdőn évek óta egyre nagyobb gondot okoz a tó iszaposodása. A partról csak úgy lehet a vízbe lépni, hogy közben térdig süllyednek a fürdőzők a sárban. 70 méteres stégen sétálva érhető el a Balaton tiszta vize.

Balatonmáriafürdőn építették a tó leghosszabb stégjét. Majdnem hetven métert kell rajta gyalogolni, hogy megmártózhassunk a vízben. Azért alakították ki, mert a part közelében kritikus mértékben iszaposodott el a tó medre, ezért egyre kevesebben mentek oda strandolni. És már egyre többen azon gondolkodnak, hogy a nyaralójuktól is megválnak a tarthatatlan helyzet miatt.

A nyaralók szerint tulajdonképpen jó dolog a hosszú stég, mert a korábbi években, ha a tóba léptek, volt, hogy térdig merültek az iszapban, így viszont a tiszta vízbe léphetnek és nem a pocsolyába.

Az éttermekben is örülnek a stégnek, hiszen máris több vendég érkezik, mint tavaly, amikor az iszaposodás miatt szinte lehetetlen volt fürdőzni a Balatonban.

Hogy miért iszaposodik ennyire a víz Balatonmáriafürdőn, azt senki sem tudja. Az okot a szakértők is keresik, és próbálják a megoldást megtalálni – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!
 
Balatoni iszaphelyzet: 70 métert kell gyalogolni a tiszta vízhez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top