Szabadidő

Cukinál is cukibbak ezek a ritka kismalacok

Szaporodtak a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságokat mostanra már a nagyközönség is láthatja.

A hazánkban Budapesten látható ritka trópusi sertéseknél ezúttal három aranyos cebui kismalac született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A malacok nevelésében Buana, az anyaállat mellett Bulan, a kan is részt vesz. A cebui disznók tartásával a tavalyi évben kezdett el foglalkozni a Fővárosi Állat- és Növénykert, előtte soha egyetlen magyarországi állatkertben sem mutatták be ezt az állatfajt. A fiatal tenyészpár, Buana és Bulan már a tavalyi megörvendeztette az állatbarátokat két kismalaccal. Ez azt jelenti, hogy a két felnőtt állattal, a tavalyi két fiatallal, illetve a most kéthetes kismalacokkal együtt összesen hét cebui disznót láthat a közönség a Mérgesház melletti kifutóban.

Öröm az állatkertben: kritikusan veszélyeztetett malacok születtek

A cebui disznó a Fülöp-szigeteken őshonos trópusi sertésféle. A névadó Ceburól időközben már kipusztult, de a szomszédos szigeteken még élnek vadon állományai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top