Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

TóCsa | 2016. November 13.
Harminc éve már, hogy Freddie Mercury elénekelte a Hegylakó híres betétdalában, hogy örökké szeretne élni. Ez bizonyos szempontból sikerült is neki, ahogy magának a filmnek is, ám a mozi hatalmas sikeréből nem minden szereplője tudott egyformán profitálni.

Connor MacLeod (Christopher Lambert)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

A jövőre a hatvanadik évét betöltő Christopher Lambert elsőre meglepő választásnak tűnt egy skót felvidékről származó, több száz éves harcos eljátszására, és ha az akcentusával voltak is gondok, az alakítása többi részével feledtette a problémákat a francia színész. Lambert francia származása ellenére sok éven át inkább az angolszász mozi csillaga volt. A Hegylakó-beli szerepe bélyegként égett rá, nem utolsósorban a folytatásoknak köszönhetően, de olyan hollywoodi mozikban is szerepelt, mint a Mortal Kombat, a Fortress – 33 emelet mélyen a pokolban vagy a Fenegyerekek. A neve ugyan ismertté vált, az első vonalbeli sztárok közé mégsem tudott betörni – képes volt visszautasítani Riggs szerepét a Halálos fegyverben –, főképp amiatt, hogy nem túl jó ízléssel rengeteg B-kategóriás filmben vállalt szerepet. Az ezredforduló óta jóval több francia filmben szerepel, mint azelőtt, de manapság már főképp a borászatában, és az ásványvizes cégében leli örömét. Háromszor volt házas, ebből kétszer világhírű színésznők oldalán. Feleségül vette Diane Lane-t, akivel lányuk is született, és néhány éve Christopher Lambert összeházasodott Sophie Marceau-val is, de ez a házasság is válással végződött.

Kurgan (Clancy Brown)

A kopasz, és egészen brutális kinézetű, túlvilágian gonosz Kurgan gyerekkorom egyik legrettegettebb figurája volt, ráadásul az őt játszó Clancy Brown olyan filmekben borzolta tovább a kedélyeket, mint a Kedvencek temetője 2 vagy A remény rabjai. Ehhez képest véletlenül pár éve belebotlottam egy vele készült videóinterjúba, amiből kiderült, hogy egy csupaszív, jókedélyű alak, akinél kedvesebb figurát nehéz lenne elképzelni. A 192 centi magas Brownra sokáig ráragadt a rosszfiú szerepkör, bár ezt mára sikerült valamelyest tompítani. Egyike a legszorgalmasabban dolgozó hollywoodi színészeknek, minden évben elképesztő mennyiségű filmes és sorozatszerepben látható, nem mellékesen pedig emlékezetes orgánumának köszönhetően felkapott szinkronszínész, akit rengeteg rajzfilmbe (például ő Rák úr hangja a SpongyaBob Kockanadrágban) hívnak el szinkronizálni. Brown magánélete csendes, igazi könyvmoly, aki saját bevallása szerint falja a könyveket. 1993 óta él boldog házasságban Jeanne Johnson producerrel, akivel két közös gyermekük született.

Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez (Sean Connery)

Egy franciával játszatják el a skótot, és egy skóttal a spanyolt. A Hegylakó szereposztói kétségtelenül nem nemzetiségi alapon gondolkodtak a színészválasztáskor. Sean Connery a nyolcvanas évekre maga mögött hagyta Bondot, és lassacskán kiöregedett a hősszerepekből, így jöhetett a mentor szerepkör, amit rövid időn belül két nagy sikerű produkcióban, az Aki legyőzte Al Caponét című gengszterfilmben, és a Hegylakóban is betöltött. Bár Oscart csak az előbbiért kapott, az utóbbiért is imádták a rajongók, ugyanis régi sármja szakállas, ám nagyon is fitt öregúrként sem kopott meg. A kilencvenes években végig aktív volt, ám Sean Connery a 2003-as A szövetség című film forgatását annyira utálta, hogy eldöntötte: elege van ebből az egészből, és visszavonul. Ehhez azóta is következetesen tartja magát, így maximum csak golf- és teniszpályák közelében lehet őt látni időnként. A 86 éves színész még 1975-ben vette feleségül Micheline Roquebrune-t, akivel azóta is együtt vannak. Gyermekük nem született, Connerynek még az előző házasságából van egy fia, Jason. 1999-ben a People magazin a XX. század legszexibb férfijának választotta őt, és kik vagyunk mi, hogy ezzel vitába szálljunk.

Brenda J. Wyatt (Roxanne Hart)

Hollywood egyik nagy igazságtalansága – szerencsére azért a nyolcvanas évek óta javult valamennyit a helyzet , hogy míg a férfiak sztárszerepeket kapnak, addig a nők sokszor csak kiegészítők. Roxanne Hartnak hiába jutott egy rendőrnő (törvényszéki szakértő) ígéretes karaktere, ha csak annyi volt a dolga, hogy egy adott ponton összejöjjön a Christopher Lambert által alakított MacLeoddal, akinek így meg kell őt védenie a sátáni Kurgan haragjától. A szerep nem tette őt sztárrá, számára ez csak egy munka volt a sok közül. Karrierje legjobb pillanata a kilencvenes évtizedre tehető, amikor öt éven át fontos szereplője volt a Chicago Hope című népszerű kórházsorozatnak. Roxanne Hart 64 éves elmúlt, máig színészkedik, bár nem halmozzák el emlékezetes szerepekkel. 1985-ben házasodott, és a házasságból két fia született.

Heather MacLeod (Beatie Edney)

Beatie Edney játszotta a békére vágyó, fennsíkokon bujdosó Connor MacLeod szerelmét és csábító feleségét, akinek elvesztése annyira megviselte az öregedést nem ismerő főhőst. Az akkor még fiatal angol színésznő pályáján a Hegylakó inkább a kivételt jelentette, mint a szabályt, ugyanis ezután többé nem kapott lehetőséget nagyszabású hollywoodi produkciókban (a Hegylakó egyik folytatásában azért visszatért). Edney inkább az angol színház, valamint a televíziózás felé vette az irányt, és máig rengeteget dolgozik a hazája sorozataiban. Az 54 éves színésznő magánéletéről semmi biztosat nem lehet tudni.

Exit mobile version