Szabadidő

Ingyenteával kedveskednek a sétálóutcában

Ahogy egyre hidegebbek a napok, és közeledünk a karácsony felé, egyre több megnyilvánulását vehetjük észre az emberi szeretetnek. Gyönyörű példa erre a Kaposvár sétálóutcáján felállított kis asztalka: meleg teával és kis harapnivalóval az éhes és fázó embereknek.

“Kedves fázó emberek! Igyál tehát, hogy kicsit átmelegedjél, és egyél zsíros kenyeret, ha éhes vagy! Legyen szép a napod!” – írta valaki kézzel egy A4-es lapra. A papír Kaposvár sétálóutcájában, egy kis asztalka mellett tájékoztatja az arra járót arról, hogy ha éhes és fázik, akkor az termoszban lévő teával és zsíros kenyérrel kicsit növelheti a komfortérzetét.

A szívmelengető jótékonysági akcióról a kapos.hu számolt be, bár amikor arra jártak, zsíros kenyér helyett alma és mézes keksz várta az éhes-fázó embereket. A forró teán kívül sapkát, sálat és kesztyűt is találnak a rászorulók a kis asztalka mellett, illetve a Szeretet-ládában mások által lehelyezett élelmiszerekből vihet haza az, aki éhes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top