Szabadidő

Így változik karácsonykor a vasúti menetrend

A karácsonyi ünnepek napjain változik a vasúti menetrend. Indulás előtt nem árt időben megváltani a jegyet, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan a MÁV idén is zsúfoltságra, erős utasforgalomra számít.

A hétvégére és a hét első napjára eső karácsonyi ünnepek miatt változik a vasúti menetrend. A várhatóan erős utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét forgalomba állítja, ahol teheti, pluszkocsikat is kapcsol az InterCity vonatokhoz.

Így közlekednek a vonatok karácsonykor

  • december 24-én a szombati napra érvényes
  • december 25-én vasárnap az ünnepnapi, míg
  • december 26-én hétfőn a vasárnapi

menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Így közlekednek szilveszterkor és újévkor a vonatok

  • december 31-én, Szilveszter napján a szombati napra érvényes, míg
  • január 1-jén, vasárnap a vasárnapi

menetrend szerint állítja forgalomba a vonatokat a MÁV. Január 2. hétfőtől a megszokott munkanapok szerinti menetrend alapján indulnak a vasúti járatok.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START kéri, a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt lehetőleg elővételben váltsátok meg, vagy használjátok az internetes jegyvásárlási lehetőséget. Az előre megváltott e-vonatjegyeket kinyomtatva vagy mobiltelefonon, tableten is bemutathatjátok a kalauzoknak, így még kimozdulni sem szükséges otthonról, hogy a vonatjegyeket megváltsátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top