Szabadidő

Videón a lefolyóban rekedt piliscsabai kiscica megmentése

Többórás küzdelem árán sikerült a csőben rekedt kismacskát kiszabadítani, a mentésről videó is készült.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalára került fel az alábbi videó, amelyen egy Wilson nevű cica megmentése látható. A szerencsétlenül járt kis állat nyávogására néhány fiatal figyelt fel, akik biciklizés közben hallották meg a segélykérést. Ők értesítették a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesületét, akik a kutató-mentő szolgálatot riadóztatták.

A különleges mentők egy speciális csőkamera segítségével néztek be a lefolyóba, ahol tíz méterre a felszíntől megtalálták a cicát. Ezután már csak arra kellett megoldást találni, hogy a fáradt és érthető módon riadt állatot hogyan juttassák a felszínre.

A mentőcsapat ügyes trükköt eszelt ki: a csőkamerát átcsúsztatták a macska hasa alatt, a kamera mögé pedig egy kötélhurkot kötöttek, majd ezzel együtt húzták ki Wilsont a lefolyóból.

A cicát a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a megtalálók állatorvoshoz szállították. Az igazi happy end pedig csak ezután következik: megmentői úgy döntöttek, hogy megtartják Wilsont, a cica így ma már új otthonában pihenheti ki a nem mindennapi kalandot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top