Szabadidő

Helyre tette az Oktatási Hivatalt egy középiskolás diáklány

Emőkének elege lett abból, hogy reggel fél hatkor kel, és délután ötre ér haza az iskolából. Úgy érzi, az Oktatási Hivatal elveszi a gyerekkorát azzal, hogy megmaradt délutánjait tanulással kénytelen tölteni, pedig annyi minden mást lehetne csinálni.

Nyílt levelet írt az Oktatási Hivatalnak egy Emőke nevű középiskolás diák, amelyben súlyos vádakkal illeti a hivatal munkatársait. Emőke szerint ellopják gyermekkorát azzal, hogy tanulnia kell délutánonként ahelyett, hogy barátaival játszana vagy épp háziállatával foglalkozna. Sőt, Emőke szerint az iskolában rengeteg olyan dolgot tanítanak, ami hülyeség – a lány szerint idetartozik a honfoglalás vagy épp a kovalens kötés.

Emőkének naponta nyolc órája van, este fél hatra ér haza, és a tanárok még elvárják, hogy otthon minden tantárggyal legalább egy órát foglalkozzon.

Emőke leírja, hogy mindegyik napja ugyanolyan,

minden egyes nap egy borzasztó körforgás. Maximum 5-6 óra alvás, majd az egész napos robotérzet.

 

Szerinte nem normális dolog, hogy egy tanárnak több időt kell tölteni mások gyerekeivel, mint a sajátjaival, és nem normális, hogy több időt töltenek a gyerekek tanáraikkal, mint a szüleikkel.

Végül Emőke eljut oda, hogy saját gyermekével majd messziről elkerüli a magyar oktatást, és egy olyan országban fogja majd felnevelni,

ahol megtanul BOLDOG lenni, és lesz gyerekkora!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top