Szabadidő

Európa-bajnok lett egy 8 éves óbudai kisfiú

Remekül szerepeltek az óbudai gyerekek a Romániában rendezett ifjúsági sakk-Európa-bajnokságon. Olyan jól, hogy a 8 évesek között Giang Tran Nam az első helyen végzett.

A napokban fejeződött be a román tengerparti üdülővárosban, Mamaiában rendezett ifjúsági sakk-Európa-bajnokság, ahol kiemelkedő eredménnyel zártak a magyar versenyzők. A 8 éves Giang Tran Nam korosztályában Európa-bajnok lett, míg Márkus Molli Amina és Krustulovic Alex az előkelő 8. helyen végeztek.

Giang Tran Nam, az ifjú Európa-bajnok – forrás: chess.hu

A Chess.hu beszámolója szerint az óbudai Giang Tran Nam a verseny 8. fordulójában érte utol az addig élen álló, veretlen Royal Sheyerast, aki ellen már a megnyitásban nyert a világos bábukkal játszó magyar versenyző.

A kilencedik forduló is izgalmakat hozott a 8 éves versenyzőnek, aki ekkor a szerb Ljepic ellen játszott. Ellenfelét számára ismeretlen helyzetekben hozta, tisztjeit gyorsan leszedte a tábláról, ezzel nyerve meg élete eddigi legfontosabb partiját. Az első helyen pontegyenlőség alakult ki közte és a 8. fordulóban legyőzött angol versenyző között, ám mivel ilyen helyzetben az egymás elleni eredmény dönt, így Nam lett az Európa-bajnok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top