Szabadidő

Nincs mese, itt a tél: kemény fagyokkal köszönt be a december

Az ország egyes részein akár -15 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, és lesznek olyan tájak, ahol napközben is fagyni fog.

A következő napokban hajnalonként a derült, szélvédett, vastag hóval borított északi, északnyugati tájakon kemény fagyokra kell számítani, néhol akár -15 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Péntek reggelre az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől a legtöbb helyen csökken a felhőzet, keleten és délkeleten viszont maradhatnak felhős részek, a délkeleti határ mentén is szállingózhat.

Később a Dunántúl nagy területen képződik zúzmarás köd, mely a Kisalföldön helyenként tartósan megmaradhat. Itt napközben is fagyni fog, máshol 0 és +6 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton a hófödte tájakon ismét nagyon hideg lesz – akár -10, -15 fok –, de máshol is -2, -8 fokos faggyal indul a nap. Északon lehetnek zúzmarás ködfoltok, ezek a Dunántúl szélcsendes északi részén napközben is megmaradhatnak.

Keleten felhős lesz az ég, a határ mentén gyenge havas eső, hószállingózás is előfordulhat, máshol viszont többórás napsütés várható.

Vasárnap délen és keleten havazhat, a szelet erős lökések kísérhetik, és napközben sem lesz melegebb -3, +3 foknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top