Szabadidő

15 film, amiért rohanunk majd a moziba 2018-ban

Újabb ABBA-slágerek Meryl Streepéktől, Vasember vagy Amerika Kapitány könnyen bekrepálhat a Bosszúállók-filmben, végre befejeződik Anastasia és Christian szerelmi kalamajkája, újra támadnak az őslények, és trilógiává válik a Valami Amerika. Ezekről a filmekről szól majd a 2018-as év a mozikban.

Mamma Mia – Sose hagyjuk ABBA (Mamma Mia: Here We Go Again)

Premier: július 19.

Elképesztő, hogy ennyi filmmel a háta mögött Meryl Streep most készít először folytatást egy saját filmjéhez. A Mamma Mia-folytatás cselekményét hétpecsétes titokként őrzik, csak annyit tudunk, hogy Streep és a fiúk kora játszik majd benne kiemelt szerepet, és a fiatal Meryl Streepet a Hamupipőkéből ismert Lily James alakítja. Maradt még annyi ABBA-sláger, hogy kitöltsenek vele még egy filmet?

A film fiatal sztárjai láthatóan jól érezték magukat a forgatáson

Valami Amerika 3

Premier: február 15.

Mivel hosszú évek után idén a magyar filmek már tényleg szép nézőszámokat produkáltak, a trend nagy eséllyel jövőre is folytatódik, és erre a garanciát a Valami Amerika 3 premierje jelenti, amely már februárban megtöltheti a hazai mozikasszákat. A sztori egy értékes bélyeg körül forog, a régiek mellett pedig Pokorny Lia, Kovács Lehel, László Zsolt és Ganxsta Zolee erősíti a csapatot, csak jusson mindenkire elég játékidő. A film rendezőjével és két főszereplőjével készült interjúnkat ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szerette az előző két részt. 

Vörös veréb (Red Sparrow)

Premier: március 1.

Hónapokon át figyeltük a híreket a Budapesten kémfilmet forgató Jennifer Lawrence-ről, szóval eljött az ideje, hogy végre azt a filmet is megnézzük, amiért a sztár ilyen sokáig Magyarországon tartózkodott. A Vörös veréb egy igazán szexi kémthriller, amely regényváltozatban egészen lebilincselő, és az izgalmak mellett a sztori teli van merészebbnél merészebb szexjelenetekkel. Reméljük, ebből a filmváltozat is megőriz valamit.

A szabadság ötven árnyalata (Fifty Shades Freed)

Premier: február 8.

Oké, elhisszük, hogy utáltad az első részt, de akkor miért nézted meg a másodikat? És ha a másodikat megnézted, a befejezést már biztosan nem hagyod ki, ugye? Igazunk van? Na ugye! Minden idők legröhejesebb, erotikusnak mondott filmtrilógiája igazából minden, csak nem erotikus, szórakoztatóan ostoba trashfilmként azonban még okozhat nekünk kellemes perceket. Ó, Kriszcsön!

Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War)

Premier: április 26.
A Logan óta tudjuk, mekkora szívfájdalmat tud okozni, ha az egyik kedvenc szuperhősünk tényleg (nem úgy, mint Superman a Batman v Supermanben) meghal a mozivásznon, márpedig a pletykák szerint hasonló veszteségből több is lesz a Bosszúállók: Végtelen háborúban, amelyben az ultragonosz és ultra-CGI Thanos kesztyűs kézzel (ezt most másképp kell érteni) bánik a világ kedvenc szuperhőseivel. Ebben tényleg mindenki benne lesz. MIN-DEN-KI!

A kutyák szigete (Isle of Dogs)

Premier: május 3.
Wes Andersont leginkább a csodás fantáziavilágáért és a sztárparádét felvonultató, különc kis filmjeiért szeretjük, de egyszer már készített animációs filmet, és A fantasztikus róka úr is túlzás nélkül fantasztikusan sikerült. A kutyák szigete története Japánban játszódik, ahol egy kisfiú elveszett kutyája keresésére indul a kutyák szigetére, egy olyan helyre, ahol a kutyákat a hatóságok karanténban tartják. Már most imádjuk.

A ház, amit Jack épített (The House That Jack Built)

Premier: Várhatóan az év második felében.
A botrányokkal tűzdelt karrierű Lars Von Trier sorozatgyilkosos thrillert rendezett? Hol lehet rá jegyet venni? A történet a hetvenes évek Amerikájában játszódik, és tizenkét évet ölel át, de ami a legsúlyosabb benne, hogy az eseményeket végig a sorozatgyilkos, Jack szemszögéből követhetjük figyelemmel, aki minden egyes gyilkosságára afféle műalkotásként tekint. Jack szerepében Matt Dillon kap végre egy, a tehetségéhez méltó szerepet, és Uma Thurman is benne lesz.

Matt Dillon sorozatgyilkosként

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)

Premier: november 15.

J. K. Rowling fantáziavilága újabb résszel gazdagodik, a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei címe pedig nem árul zsákbamacskát azzal kapcsolatban, mi áll majd a történet fókuszában. A film egyik legérdekesebb fejleménye, hogy megismerhetjük benne az ifjú Dumbledore-t Jude Law alakításában, a legnagyobb vihart mégis az kavarta, hogy a Warner a közönség nyomása ellenére se volt hajlandó kirúgni Johnny Deppet, aki az asszonyverős sztorijával került reflektorfénybe, csak épp nem egészen úgy, ahogy megszokta.

Csoportkép sztárokkal

Jurassic World: Bukott birodalom (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Premier: június 7.

Az őslények visszatérése pár éve rendesen megtöltötte  a mozikasszákat, a kérdés most az, kitart-e még egy film erejéig a nagy érdeklődés. A Jurassic World: Bukott birodalomban ezúttal inkább a dinoszauruszokat kell megvédeni, és nem bennünket tőlük, lévén egy kitörő vulkán fenyegeti a sziget élővilágát. Reméljük, Bryce Dallas Howardnak ezúttal nem kell majd magassarkúban szaladgálnia, Chris Pratt pedig ezúttal is hozza a tőle elvárható kötelezőt.

Ocean’s 8

Premier: június 7.
Tavaly a Szellemirtóknak nem annyira jött be, hogy nőiesítették a csapatot, épp ezért Sandra Bullock igyekszik minél jobban kihangsúlyozni, hogy az Ocean’s 8 nem remake, és nem is reboot, hanem George Clooney karakterének – egyébként a korábbi filmekben sosem látott – húga kapott egy önálló mozit, amelyben egy csajcsapatot (többek között Rihanna, Cate Blanchett és Anne Hathaway) szed össze egy ügyes kis rablásra. Akár még jó is lehet.

Még Cate Blanchett is metrózik, ha úgy hozza a szükség

A víz érintése

Premier: február 22.
Elisa, a néma takarítónő egy titkos kormányzati laborban ügyel a tisztaságra a hatvanas években, a hidegháború csúcskorszakában, ahol egyszer egy fura szerzetet helyeznek el egy medencében. A nő és a halember találkozásából szerelem születik, ebből pedig az év legfurcsább és egyben leggyönyörűbb szerelmes filmje, a Guillermo del Toro által jegyzett A víz érintése.

Bohemian Rhapsody

Premier: december 25.
A sajtó mostanság teli volt azzal, hogy Bryan Singer rendezőt kirúgták, mert nem volt szokása eljárni a forgatásra, így  az utolsó két hetet már Dexter Fletcher vezényli le, és valljuk be, egy ilyen csere egyetlen film esetében (rád nézek, Justice League) sem jelent sok jót, de a Bohemian Rhapsody mégiscsak egy Freddie Mercury életrajzi film, és ha más nem is, akkor a főszereplő Rami Malek és a zenék biztosan jók lesznek benne.

Freddie Mercury szerepében Rami Malek

The Predator

Premier: augusztus 2.
Válogatásunk egyetlen kanszagtól bűzlő darabja a Predator harmadik része, amely önmagában nem érdemelne említést, csakhogy a film forgatókönyvíró/rendezője az a Shane Black lett, akinél viccesebb és menőbb pasifilmeket (Rendes fickók, Durr, durr és csók…) senki nem készít Hollywoodban. Ezúttal egy csapatnyi mentálisan sérült exkatona száll szembe az űrből jött Predatorokkal.

Morcos arcok egy kocsiban

Új mutánsok (The New Mutants)

Premier: április 12.
Az X-Men-sorozat legújabb darabjában, az Új mutánsokban öt fiatal mutánsnak kell megismerkednie a saját képességeivel egy titkos intézményben, ahol eközben tanulmányozzák őket. Nem elég azonban a saját démonaikkal megküzdeniük, valahogy meg is kell szökniük onnan… Várhatóan ez lesz az első szuperhősfilm, amelyet bátran nevezhetünk majd horrornak.

Éjszakai játék (Game Night)

Premier: márciusban
Könnyen a 2018-as év nagy vígjátéksikerévé válhat a Vakáció rendezőinek új filmje, a Társasjáték, melyben egy baráti társaság azért jön össze, hogy együtt társasozzanak, csakhogy egy véletlen folytán egy valódi gyilkossági ügy közepébe keverednek. A főszereplő páros (Rachel McAdams és Jason Bateman) tökéletesnek tűnik, az előzetes pedig tényleg vicces, szóval simán lehet belőle a tavasz meglepetésfilmje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top