Sztárok

Lars von Trier tagadja, hogy molesztálta Björköt

Bár Björk vasárnapi Facebook-posztjában nem mondta ki a nevét, egyértelmű, hogy Lars von Trierre utalt, amikor azt mondta, egy filmforgatáson szexuálisan zaklatta őt egy dán rendező. Lars von Trier hétfőn egy dán lapnak nyilatkozva tagadta az ellene felhozott vádat.

Miután a kirobbant Harvey Weinstein-botrányt követően egyre több színésznő vall arról, hogy a múltban valamikor szexuális zaklatás áldozata volt, vasárnap Björk is megosztotta saját negatív élményeit. Facebookján azt írta, hogy egy dán rendező megalázta, és zaklatta őt egy filmforgatás során, és ugyan nem nevezte nevén, pályafutása alapján világos, hogy Lars von Trierre és a Táncos a sötétben című 2000-es klasszikus forgatására célzott.  

Fotó: Ida Marie Odgaard/ Scanpix Denmark/AFP

Lars von Trier hivatalos közleményt még nem adott ki ezzel kapcsolatban, de hétfőn egy dán lapnak nyilatkozva tagadta, hogy ő molesztálta volna Björköt, később a rendező asszisztense is ezt erősítette meg a Hollywood Reporternek. Von Trier azt a nyílt titkot ugyanakkor elismerte (vagy még inkább megismételte), hogy nem volt problémamentes a forgatás Björkkel, nagy volt köztük a feszültség, egy ponton Björk el is hagyta a forgatási helyszínt, és azzal fenyegetőzött, vissza sem tér. Hozzátette, hogy Björké volt az egyik legerősebb színészi teljesítmény, amit valaha látott.

Nicole Kidman és Charlotte Gainsbourg, akik szintén dolgoztak a rendezővel, Björk állításával szemben egyaránt védelmükbe vették von Triert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top