Sztárok

Újabb filmes zaklatás: Björknek egy dán rendező elől kellett menekülnie

Az izlandi énekesnő a Facebookon osztotta meg, hogy színésznőként mit kellett átélnie.

Újabb világsztár állt elő zaklatási történetével, miután kirobbant a Harvey Weinstein-botrány. Most Björk tette közzé, mit élt át egy dán rendezővel. Az izlandi énekesnő azt írja, az egymás után felszólaló nők inspirálták, hogy ő se maradjon szótlan.

A Hvg.hu által észrevett Facebook-bejegyzésben Björk színésznőként úgy tapasztalta, hogy a filmiparban szinte norma a szexuális zaklatás, a nagy hatalmú rendezők bármikor fogdoshatják és zaklathatják a színésznőket, ha úgy tartja kedvük.

Björk azt állítja, hogy amikor többször visszautasította a dán rendezőt, a férfi megsértődött rá, és ezért azt terjesztette, hogy nehéz vele dolgozni. A saját lelki erejének és a csapatának köszönhető, hogy Björk túl tudott lépni az ügyön, és mivel színészként nem voltak különösebb ambíciói, így nem volt vesztenivalója. Más színésznőkért viszont aggódott. Az izlandi énekesnő meg van róla győződve, hogy a rendező következő filmje ezen a visszautasításon alapul, mert ő volt az első, aki ellent mert állni neki.

Björk színésznőként a Táncos a sötétben című film főszereplőjeként vált ismertté, a rendező a dán Lars von Trier volt. A Hvg.hu arról ír, hogy nem jöttek ki egymással, a direktor következő filmje pedig a Dogville volt Nicole Kidman főszereplésével. A rendező azt mondta, tudott arról, hogy Björk levelet írt Kidmannek, hogy ne dolgozzon együtt a férfival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top