nlc.hu
Sztárok

Selena Gomez abbahagyja az éneklést

Selena Gomez abbahagyja az éneklést: már csak egy albumot hallhatunk tőle

Az elmúlt napokban szinte felrobbant az internet a hírtől, miszerint Selena Gomez választott színésznői, illetve énekesnői karrierje között. Vélhetően már csak egy albumot hallhatunk tőle.

Úgy tűnik, Selena Gomeztől már csak egy utolsó albumot hallhatunk. Az Oscar-, Grammy-, Latin Grammy-, Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt énekesnő, színésznő, dalszerző és producer a Smartless podcastjában elmondta, hogy ugyan még érez magában egy utolsó albumot, azonban a jövőben vélhetően felhagy a zenéléssel, mivel azt érzi, hogy elfáradt. Az énekesnő sokáig nem döntött a színészkedés, illetve az éneklés között, hiszen miközben turnézott és különböző albumokat adott ki, addig egy tévésorozatot is forgatott. Erről az időszakról úgy nyilatkozott, miszerint mindkettőt nagyon szórakoztatónak találta, éppen ezért egyiket sem szerette volna abbahagyni. Ennek ellenére most mégis komoly elhatározásra jutott. 

Selena Gomez részt vesz a 3. éves Akadémia Múzeumi Gálán

Selena Gomez részt vesz a 3. éves Akadémia Múzeumi Gálán (Fotó: Getty Images)

„Minél idősebb leszek, annál jobban szeretek, szeretnék találni valamit, aminél lehorgonyozhatok” – mesélte, majd azt is hozzátette, hogy nagyon megviselte a rengeteg ingázás a zene -, és a filmipar között.

Annak ellenére, hogy jelenleg semmi sem kényszeríti a választásra, elismerte, hogy ez bizony egy idő múlva biztosan kiütközne. Selena jelenleg a nagy népszerűségnek örvendő, a kritikusok által is elismert Gyilkos a házban című televíziós sorozatot forgatja. 

„Azt hittem, hogy ez egy szórakoztató hobbi lesz, amit nagyon élvezek majd. Színésznő akartam lenni. Soha nem akartam teljes munkaidőben énekesként dolgozni, de úgy tűnik, ez a hobbi valami egészen mássá vált” – összegezte. 

Annak ellenére, hogy az énekesnő szerelmi élete is rendeződni látszik, hiszen nemrég mutatta meg a világnak új szerelmét, ráadásul színésznőként is brillírozik, az életét rengeteg fájdalom, küzdelem és betegség kísérte. 

Gyerekszínészből lett igazi legenda 

A kis Selenától soha nem állt távol a színpadi szereplés, hiszen édesanyja is színésznő volt. Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a sikere már mondhatni „el volt könyvelve”, azonban sokkal nehezebb körülmények vették körül. Édesanyja mindössze 16 éves volt, amikor Selena megszületett, éppen ezért az énekesnő azt mondja, hogy feláldozta miatta az életét. Három helyen dolgozott azért, hogy kislányát el tudja tartani és mindent meg tudjon adni neki, amire egy kisgyereknek csak szüksége lehet. 

9 éves volt, amikor először szerepelt a Barney barátai című sorozatban, ami aztán több évig kitartott.

Nem mellesleg éppen ezen a meghallgatáson találkozott Demi Lovatóval is, akivel utána éveken keresztül szinte elválaszthatatlanok voltak. Ezt követően számos filmben szerepelt, de az igazi áttörést mégis a Disney Channelen futó Varázslók a Waverly helyről című sorozat hozta meg számára. Ez volt az első főszerepe, ettől a perctől fogva igazi tinibálvány lett. A színésznőt különösen dicsérték a komikus időzítéséért és szarkasztikus előadásmódja miatt.  

Selena Gomez részt vesz a Nya Studiosban

Vélhetően már csak egy albumot fog kiadni Selena Gomez (Fotó: Getty Images/Matt Winkelmeyer)

A sikersorozat egészen 2012-ig futott, azonban Selena ez idő alatt sem tétlenkedett. Elkészült az első animációs filmje, a Horton, vígjátékokban szerepelt, 2012-ben pedig a Hotel Transylvania egyik szinkronhangjaként is debütált. 2013-ban a Csajok szabadon című filmben láthatták a rajongók, ezt követően pedig egy akcióthrillerben is szerepelt. Később a 13 okom volt című sorozat producere is volt.

Nem is tud énekelni?

Miközben Selena egyre nagyobb hírnévre tett szert, úgy tűnt, hogy zenei karrierje is csak felfelé menetel. Énekesnői pályáját elsősorban 2008-ban alapozta meg, azonban ekkor pusztán csak filmzenei dalokat vettek fel.

2009-ben a Selena&The Scene zenekarral viszont sorra kiadták az újabbnál újabb albumaikat. Népszerű dalaik közé tartozott például a Love You Like a Love Song vagy a Naturally. Ugyan a banda 2012-ben megszűnt, az énekesnő zenei karrierje azonban ezzel még korántsem. A következő évben már három stúdióalbumot is kiadott, amelynek mindegyike a Billboard 200 élére került. Az énekesnő 2015-ben mutatta meg először felnőttes arcát a Revival című albumával, amivel kétségtelenül kitört a Disney-skatulyából. A lemez a kiadás után hat hónappal platinalemez lett. Egy évvel később elindult a Revival-tour, ami már a második szólókoncert-turnéja volt. Ezt azonban mentális és egészségügyi állapota miatt idő előtt kellett abbahagynia.

Az énekesnőt zenés karrierje során számos kritika érte, akadtak olyanok, akik úgy vélték, hogy nem tud énekelni. Erről a The Kelly Clarkson Show-ban is beszélt: 

Tudom, hogy nem én vagyok a legjobb énekes, de a belemet is kidolgozom. Szeretek alkotni és dalokat írni.

Kelly Clarkson azonban erre csak annyit felelt: „A legjobb énekesnek nem kell a legnagyobb énekesnek lennie” – majd hozzátette, hogy minden egyes zenéjének jelentése van, ami sokat jelent az emberek számára. Ezt pedig az egyik koncertfelvétel is bizonyítja, ahol a „Who Says”-t a közönség torkaszakadtából üvölti. A dalt egyébként még 16 évesen írta, amikor Hollywood szerint nem volt elég „tökéletes”. 

A Justin Bieber-sztori

Kétségtelen, hogy Justin Bieber és Selena Gomez az elmúlt évtized meghatározó sztárpárja voltak, és vélhetően kapcsolatuk alakulását néha még ők maguk sem tudták követni. A pár 8 évig volt része egymás életének, azonban ez idő alatt nem egyszer szakítottak. A rajongók éveken keresztül „imádkoztak”, hogy újra visszataláljanak egymáshoz, így nem meglepő, hogy nem kis felháborodást váltott ki Justin Bieber és Hailey Bieber kapcsolata. Ugyan Selena és Justin 2010-ben kezdett el randizni, 2017-ben egyértelmű vált, hogy újra egy párt alkotnak. Az események ezután drasztikus fordulatot vettek. 2018 márciusában a pár úgy döntött, hogy szünetet tartanak, azonban ez mégsem így történt. Még ebben az évben ősszel ugyanis Justin elvette a világhírű topmodellt, akkori nevén Hailey Baldwint. 

Selena Gomez és Justin Bieber

Selena Gomez és Justin Bieber (Fotó: Getty Images)

Vesetranszplantáció és elmegyógyintézet

Selena 21 éves volt, amikor világ körüli turnéját le kellett mondani a lupusz tünetei miatt. 25 évesen pedig már annyira leterhelte a szervezetét, hogy vesetranszplantációt kellett végrehajtani rajta. Legjobb barátnője, Francia Raisa ajánlotta fel az énekesnőnek egyik veséjét. Nem csoda, hogy a szakítás, illetve a betegsége fényében depresszióval, továbbá testképzavarral is küzdött. Az énekesnő önként vonult be az egyik legnevesebb elmegyógyintézetbe, ahol megállították, hogy a hangulatingadozásai hátterében bipoláris zavar áll. Ennek már több mint négy éve, azóta pedig a színésznő láthatóan sokkal jobban van. 

Körülbelül ebben az időben alapított meg a  kozmetikai termékeket árusító vállalatát, ami azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. Jelenleg a színészkedésre összpontosít. Annak ellenére, hogy vélhetően már csak egy albumot hallhatunk tőle, kisugárzásával, személyiségével és színészi játékával pedig továbbra is ugyanolyan értéket közvetít majd rajongói felé. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top