nlc.hu
Sztárok

Selena Gomez-Hailey Bieber balhéja

Itt van minden, amit tudnod kell Selena Gomez és Hailey Bieber háborújáról

Ha te is úgy vagy vele, hogy „hányat írunk, 2018-at?!” a Hailey Bieber-Selena Gomez balhéval kapcsolatban, akkor most képbe hozunk, hogy tudd, miért indult újra a lányok közti háború.
Selena Gomez, Hailey Bieber

Mikor 2022 októberében Selena Gomez és Hailey Bieber az Academy Museum gálán együtt fotózkodtak – sőt: ölelkeztek és mosolyogtak a kamerába! –, joggal gondolhattuk, hogy hosszú évek drámájára tettek pontot. Ha minket kérdezel, szerintünk egyetlen pasi miatt sem éri meg két nőnek viszálykodni egymással, Justin Bieber meg különösen nem érdemel ekkora harcot. De miután Selena kisebb-nagyobb szünetekkel úgy 8 évig járt az énekessel, az utolsó szakításukra pedig csak 6 hónapra rá ment hozzá a sráchoz Hailey, ezért a rajongóknak sokáig nehéz volt feldolgozni, hogy végleg véget ért a #Jelena-korszak. Ezért táborokba verődött a net, Selena és Hailey zászlói alatt sorakoztak fel – csakhogy a két sztár ebből nem kért, ők is unták már a sok utálkozást, ezért készült el róluk tavaly ősszel az a bizonyos kép.

Legalábbis ezt hittük egészen néhány nappal ezelőttig. Hailey ugyanis átment Regina George-ba a social média felületein, és a Jenner-lányokkal összefogva újra felszította a Selena és közte tomboló tüzet. Nem tudjuk, miért gondolta jó ötletnek vesztes csatába indulni, de mégis megtette: ezzel pedig kezdetét vette egy újabb, egészen bonyolult fejezete a Hailey-Selena háborúnak, amiben a fanok egyöntetűen az énekesnőt védik. De mi köze a balhéhoz Kylie és Kendall Jennernek? Mivel és mikor robbant ki az idei botrány? És hol tartunk most? Az alábbiakban összeszedtünk mindent, amit tudnod kell a drámáról!

Régi TikTok-trendek és viszályok felélesztése

Január 9-én kezdtek gyanúsan mozgolódni a dolgok, amikor is Hailey egy, a TikTokon valamivel régebben menő hangra tátogott Kendall Jenner és egy másik barátnője társaságában. Ez magyarul nagyjából így hangzik: „Nem azt mondom, hogy a csaj megérdemelte, csak azt, hogy isten időzítése mindig helyes.” A rajongók ezt hallván azt találgatták, vajon tényleg lehet-e Hailey olyan kegyetlen, hogy a TikTok Selenáról szóljon. Csak mert az énekesnőről pont abban az időben készültek nyaralós fotók, amik – lévén paparazzi képek – nem voltak túl előnyösek, így a videó, ha Selena felé irányult, eléggé a body shaming kategóriába esett volna. (Plusz infó, hogy Selenának a betegsége miatt nehéz kontrollálni a testsúlyát.)

Az eset után Hailey Instáját sorra kikövették a hírességek. Például Britney Spears, Camila Cabello, Zendaya és még Lionel Messi is. Mivel Selena és Hailey is saját szépségmárkával rendelkezik (ezt szintén az énekesnőtől koppintotta Hailey), és számos üzletlánc levette a polcairól Mrs. Bieber terméket, és előtérbe rakta Selena kencéit, amit egyébként el is kapkodtak az emberek a videók alapján.

@ellenacuario

That whole BALDWIN clan needs to go

♬ original sound – Your Funny Unni

„Sosem fűzök megjegyzést az ilyen dolgokhoz, de szimplán csak annyi történt, hogy buliztunk a lányokkal és csináltunk egy random TikTok-videót. Nem céloztunk be vele senkit” – posztolta Hailey néhány nappal azután, hogy amúgy nagyon gyorsan kitörölte a felvételt. Sel pedig egy erről szóló TikTokhoz kommentelve megerősítette, hogy nincs para, nem kezdődik újra semmilyen botrány: „Minden rendben! Nem hagyom, hogy ilyen dolgok bántsanak! Legyetek kedvesek mindenkivel!”

Szemöldök-gate

Úgy tűnt, ez a videó valóban csak egyszeri eset volt, és nem fogunk visszateleportálni 2018-ba – egészen február 22-ig. Ekkor Selena megosztott egy vicces videót arról, hogy véletlenül túllaminálta a szemöldökét. Erre Kylie Jenner belépett a chatbe, és kirakott az Insta-sztorijaiba egy szelfit, a szemöldöke felé tett „ez véletlen volt??”-szöveggel, amit egy FaceTime képernyőkép követett, amin ő és Hailey mutatják egymásnak a szemöldöküket. Az incidenst az alábbi TikTokker foglalta össze, és az ő kommentszekciójába jelentkezett Kylie ÉS Selena a következőkkel:

  • „Ez túl van tolva. Nem gúnyolódtunk Selenán, nem is láttam a szemöldökös posztját! A semmiből csináltok nagy ügyet. Butaság az egész.”
  • „Egyetértek, Kylie. Teljesen szükségtelen mindez. Rajongója vagyok Kylie-nak!”
@devotedly.yours

Replying to @happy_mama3 Selena Gomez is a such a kind soul and I love that she will never get involved in the petty drama 👑 #kyliejenner #haileybieber

♬ original sound – Nuha

Csakhogy még aznap Selena újra kommentelt egy másik videó alá – mert lehet, hogy Kylie-val nincs baja, de úgy néz ki, Hailey szurkálódását már nem tudta lenyelni. Főleg akkor, ha az a barátait is célozza. A kérdéses videóban (ami egyébként nem mostanában készült, egyszerűen csak újra előkerült) Hailey hányást imitál Taylor Swift neve hallatán. „Nagyon sajnálom, de a legjobb barátnőm továbbra is az egyik legjobb a játékban” – írta.

Nem sokra rá az énekesnő a TikTokon élőzve bejelentette, hogy social média szünetet tart. „Egy kis ideig távozom a közösségi médiából, mert ez már egy kicsit butaság. 30 éves vagyok, túl öreg már ehhez…de nagyon szeretlek titeket!” – mondta. Mielőtt dobbantott volna az oldalairól, Sel számos olyan videó alá kommentelt, melyek felrótták Hailey-nek, hogy bullyingolt. Egy most már törölt TikTokhoz az azt készítő rajongójának azt üzente, hogy szereti, míg egy másikhoz azt írta: „Ez megríkatott. Köszönöm.”

Néhány nappal később – mikor a botrány a leginkább tombolt a neten –, Hailey az Instagram sztorijába Rema Calm Down (magyarul nyugodj le) című számát tette ki. Ennek a dalnak amúgy létezik egy Selenával remixelt verziója is, tippelhetsz, melyik került posztolásra… Nem, nem Selena változata.

A szeretet és a gyűlölet közti vékony vonal

Mikor a legmagasabbra hágtak a háború lángcsóvái, a Selena-fanok nagy kutatómunkába kezdtek, és felfedezték, hogy Hailey – mikor még nem Bieber, hanem Baldwin volt – óriási rajongója volt Justin Biebernek és Selenának külön-külön, együtt pedig aztán különösen. Olyan régi tweetjeit ásták elő az influenszernek, melyben Jelenáért lelkendezett. „Bárki bármit mond, Justin Bieber és Selena Gomez együtt a tinédzser álom definíciója!” – olvasható az egyikben. Sőt, Hailey olyannyira imádta az énekes párt, hogy egy eseményen egy olyan magazinnal pózolt, melynek borítóján Justin és Selena szerepelt.

Számtalan netező szerint itt még nem áll meg Hailey egykori rajongásának mértéke: a teóriáik alapján Mrs. Bieber egyenesen másolja az énekesnőt. Egy videóban például összehasonlítják, hogy Selena egy interjúban megosztja, arra vágyik, hogy az emberek „ismerjék a szívét”, Hailey pedig majdnem szó szerint elismétli ugyanezt Jimmy Fallon műsorában. Ha Selena főzőműsort indít (Selena + Séf), akkor Hailey is (What’s In My Kitchen?). És ha az énekesnő tetováltat a füle mögé egy „g”-t a testvére, Gracie nevét jelképezve, akkor Hailey-nek is kell egy ugyanilyen, ugyanoda. Hogy az ő tetkója mögött milyen név áll, nem derült ki – lehet, hogy talán Gomez?

Selena Gomez
Megnézem
Összes kép (4)

via, via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top