nlc.hu
Életmód

A szemöldöklaminálás

Minden szál a helyén – kipróbáltuk a szemöldöklaminálást

A szemöldöklaminálás évek óta az egyik legtrendibb kozmetikai eljárás, mely nem csak a Cara Delevingne-stílusú szemöldökre vágyók számára lehet ideális megoldás. Teszteltük, mit tud a gyakorlatban.

Nem is kérdés: a szemöldök az arcunk egyik kifejezetten hangsúlyos része: a formája, sűrűsége, árnyalata, ápoltsága vagy épp elhanyagoltsága rengeteget javíthat, de ronthat is a megjelenésünkön. Hosszú évek óta a karakteres, természetes hatású, ám tökéletesen rendezett szemöldök számít a legtrendibbnek, ennek eléréséhez pedig számos eljárás rendelkezésre áll. Ezek közül is az egyik legfelkapottabb a szemöldöklaminálás.

Mi ez és kiknek ajánlott?

A szemöldöklaminálás lényege, hogy a szálakat és ezáltal a teljes szemöldököt rendezetté, egyenletessé teszi. Mivel a legkisebb szálakat is irányba állítja, ezért a szemöldök dúsabb hatásúnak is tűnik. A laminálás festéssel, illetve formázással is kombinálható, így nem csak sűrű, sötét és eleve szépen ívelt, de akár világosabb, kevésbé ideális formájú vagy ritkásabb szemöldökön is érdemes lehet elvégezni az eljárást. Nem kizáró ok a meglévő szemöldöktetoválás sem – feltéve, ha az már teljesen gyógyult és nincs durván elrontva. A saját szemöldökszálak laminálásával és festéssel ugyanis tovább hangsúlyozható, bizonyos mértékig pedig akár korrigálható is a tetovált forma. Nem szabad elvégezni azonban a laminálást szem- vagy bőrbetegség, a felhasznált anyagok bármely összetevőjére való (bőrteszttel ellenőrizhető) allergia esetén, de akkor sem, ha a szemöldökön gyógyulatlan tetoválás vagy heg van, esetleg a szem környékén a közelmúltban műtétet vagy hasonló beavatkozást végeztek.

Fontos megjegyezni, hogy bár kétségkívül divatos, azonban a legkevésbé sem mindenki számára a Cara Delevingne stílusát idéző, markáns szemöldök a legelőnyösebb. Az ideális szemöldök az arc karateréhez, illetve viselője stílusához mérten, egyénileg alakítható ki.  

A szemöldöklaminálás neked való megoldás lehet, ha határozottabb, mutatósabb szemöldökre vágysz, azonban önmagában véve festés és formázás által nem éred el a vágyott küllemet, tetováltatni pedig nem tudsz vagy nem akarsz. 

Így készül

  • Első lépésben a szakember samponnal alaposan megtisztítja és bő vízzel átöblíti a szemöldököt, megszabadítva így a szennyeződésektől, sminkek, krémek maradványaitől, majd teljesen megszárítja azt.
  • Ezt követően felviszi a szemöldökre a ragasztót és precízen irányba fésüli azt, kialakítva a szálak majdani állását.  
  • Miután minden egyes szál a helyére került, vékony rétegben felkeni rá a lamináló krémet, ezt követően pedig folpackkal fedi le a szemöldököt. A hatóidő a szőrzet típusától és az anyagtól is a függ, a kozmetikus ezek függvényében határozza azt meg.
  • A hatóidő letelte után a lamináló krémet letörli és felviszi a fixálót, majd újból lefedi a szemöldököt. 
  • Miután lejárt a fixáló hatóideje is, szálirányban törölve megtisztítja a szemöldök teljes felületét.
  • Ezt követően kerülhet sor a szemöldök festésére, formázására, az egyéni adottságoktól és igényektől függően. 
  • Záró lépésként a kívánt formát waxszal rögzíti.
szemöldöklaminálás szépségápolás kipróbáltuk

Így készül a szemöldöklaminálás

Maga a folyamat nagyjából 1 órát vesz igénybe. A szemöldöklaminálást követően 24 órán keresztül kerülnöd kell,  hogy víz, gőz vagy pára érje a szemöldöködet, de krémet, sminket sem szabad használnod ezen a területen. Miután azonban ez az idő letelt, annyi dolgod lesz vele, hogy reggelente egy kis fésű segítségével megigazítsd a szemöldököd. Ezen felül waxszal határozottabbá teheted, és persze, ha szeretnéd, sminkelheted is.

Mennyire tartós?

A szemöldök növekedési ütemét a genetikai adottságoktól kezdve az életmódig számos tényező befolyásolja. A teljes szemöldök átlagosan 12-15 hét alatt cserélődik le. Azt, hogy a szemöldöklaminálás eredménye mennyire lesz tartós, az egyéni adottságok határozzák meg, de általánosságban 6-7 hetente érdemes ismételni az eljárást. 

Kipróbáltuk

Kolléganőnk 3 héttel ezelőtt a gyakorlatban is kipróbálta a szemöldöklaminálást, melyet Tornyi Alexandra mesterkozmetikus, a Szépség-Gyár oktatásvezetője készített el a számára. Íme a tapasztalatok:

Maga a folyamat elképesztően relaxáló volt, az ügyes kezű szakembernek hála. Az anyag, amit felkennek, elsőre büdös, de utána vagy megszoktam, vagy eléggé le lett takarva fóliával ahhoz, hogy ne zavarjon. Végre tudtam egy kicsit nyugodtan feküdni és semmit nem csinálni. Elvileg van, akit csíp az anyag, nekem elég érzékeny, allergiára hajlamos bőröm van, mégsem bántotta. Magával az eredménnyel is meg voltam elégedve.

szemöldöklaminálás szépségápolás kipróbáltuk

Előtte-utána

Ami biztos, hogy a laminált szemöldök olyanoknak való, akik rendszeresen sminkelnek, törődnek reggelente a arcukkal. Ugyanis  minden reggel a kis kefével, amit kaptam, meg kellett volna igazítani a szemöldökömet, ha pedig ez elmaradt, akkor elég kusza látványt nyújtott, bár nem vészeset.

Nekem most, 3 hét után kezd teljesen eltűnni, de ennek az is lehet az oka, hogy a szőreim sokkal gyorsabban nőnek az átlagosnál, na meg, hogy nem foglalkoztam vele, nem igazán gondoztam, ami miatt kicsit ki is száradtak a szőrszálak. De ez sem volt zavaró, ahogy haladt a lenövés. Szóval hajrá, ajánlom mindenkinek, aki nem lusta egy kis plusz energiát fektetni a reggeli készülődésbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.