nlc.hu
Életmód

Kipróbáltuk a szempillaliftinget

Szempillákat fel! – Kipróbáltuk a szempillaliftinget

A szempillalifting a természetesség híveitől kezdve a műszempilla-hatást kedvelőkig bárki számára szuper megoldás, aki a saját szempilláiból szeretné kihozni a legtöbbet. Teszteltük, mit tud a gyakorlatban.

Ha úgy érzed, kezdeni kellene valamit a szempilláddal, viszont műszempillát nem tudsz vagy nem akarsz viselni, inkább a természetes pillasorodból hoznád ki a lehető legtöbbet, akkor a szempillaliftinget neked találták ki. Elmondjuk, hogy pontosan mi ez, hogyan készül és személyes tapasztalatainkról is beszámolunk. 

Emel és ível

A szemillalifting lényege, hogy tőből megemeli és tartósan ebben az állásban rögzíti a szempillákat, amitől a pillasor optikailag látványosabbá válik, a szálak hosszabbnak tűnnek, a tekintet megnyílik. Az eljárás nem tévesztendő össze a szempilladauerrel, ugyanis a szemillalifting nem göndörít, hanem emel és ível. Maga a beavatkozás korszerű anyagokkal történik, így nem kell attól tartani, hogy károsítaná a pillasort. Bármilyenek legyenek is az alapadottságaid, tehát a pillasorod hossza, állása, sűrűsége vagy épp a szemformád, a lifting biztosan elvégezhető rajta. A rövidebb, ritkásabb vagy nagyon egyenes pillasor, de még a megereszkedett szemhéj sem kizáró tényező.   

Így készül

  • A szakember a pillasorodat először szempillasamponnal, majd bő vízzel tisztítja meg, eltávolítva róla a zsiradékot, lerakódásokat, sminkmaradványokat. 
  • Ezt követően szeparálja, vagyis puha habtapasszal vagy tapadó alátéttel leragasztja az alsó pillasort, illetve lógó szemhéj esetén a felsőt némileg megemelve rögzíti, így kialakítva a munkafelületet.
  • A szemhéjadon, közvetlenül a pillák tövében ezek után ragasztóval rögzíti az úgynevezett padot. Ez utóbbi egy párnás, szilikon alátét, mely különböző formájú és méretű változatokban létezik, a szakember ezek közül választja ki a szemedhez, illetve a pillasorodhoz legtökéletesebben illeszkedő verziót. 
  • A padot ragasztóanyaggal keni be, majd kis fésűvel merőlegesen felsimítja rá a pilláidat. Miután az összes szál a helyére került, egy újabb vékony réteg ragasztót visz fel rájuk. 
  • A ragasztó száradása után teszi fel a pilláid tövére a göndörítő anyagot, majd az egészet egy kis darab folpackkal takarja be.
  • A következő lépesben ki kell várni a hatóidőt, mely attól függően, hogy milyen sűrű pillasorral rendelkezel, minimum 10, maximum 12 perc lehet. 
  • A hatóidő letelte után lehúzza a folpackot és megtisztítja a pilláidat, majd felviszi rájuk a fixáló anyagot, ami újabb 10-12 percig marad rajta.
  • Ezt követően újra megtisztítja, majd ápoló olajjal keni be a pilláidat, végül eltávolítja a padot, és a szemhéjadat is megszabadítja a ragasztómaradványoktól.
Szempillákat fel! - Kipróbáltuk a szempillaliftinget

Fotó: Lakos Gábor

Mi történik utána?

A szempillaliftinget követően 24 órán keresztül nem érheti víz, de még gőz vagy pára sem a pillasorodat, illetve kerülnöd kell a szemkörnyékápoló és a szemsmink használatát is. Az 1 nap letelte után viszont mindent ugyanúgy csinálhatsz, mint a lifting előtt. A szempilláidat azonban szempillafésű segítségével célszerű minden reggel megigazítani, még akkor is, ha nem sminkeled ki magad, hiszen a megemelt pillasoron sokkal jobban meglátszik, ha rendezetlen. 

Mennyire tartós?

Hogy a szempillalifting mennyire tartós, több dologtól is függ. A pillasorod fokozatosan, a szempillák természetes cserélődésének ütemében nyeri vissza eredeti állapotát. A teljes pillasor átlagosan 30-120 nap alatt, fokozatosan cserélődik le: hogy nálad milyen gyorsan zajlik le a folyamat, azt befolyásolják egyrészt örökletes, másrészt életmódbeli tényezők, a hormonháztartásod, bizonyos szervezetedben fennálló hiányállapotok, de még a stresszszinted, illetve az is, hogy dohányzol-e. Általánosságban elmondható, hogy az eljárást  5-6 hetente érdemes ismételni, ha folyamatosan fenn szeretnéd tartani a mutatós eredményt.

Kipróbáltuk

2 héttel ezelőtt magam is kipróbáltam a szempillaliftinget, melyet Tornyi Alexandra mesterkozmetikus, a Szépség-Gyár oktatásvezetője készített el a számomra.

Maga a „beavatkozás” nagyjából egy órát vett igénybe és abszolút relaxáló élmény volt, semmiféle kellemetlenséggel nem járt. A fentebb részletesen ismertetett folyamatból annyit érzékeltem, hogy finoman dolgoznak a pilláimon, illetve a göndörítő szaga volt kissé szúrós, azonban irritációt – bár a bőröm és a szemem is meglehetősen érzékeny – sem ez, sem pedig a többi anyag nem váltott ki, sem ott helyben, sem pedig utólag. A végeredmény felülmúlta az előzetes várakozásaimat, legfőképpen a pilláim, így láthatóvá vált hossza lepett meg, méghozzá alaposan. 

Szempillákat fel! - Kipróbáltuk a szempillaliftinget

Előtte-utána (Fotó: Lakos Gábor)

A sminkelés számomra a napi rutin része, minimum egy alapozó-szempillaspirál  kombót felkenek, mielőtt elhagynám a lakást, de ha időm engedi, összetettebb, legtöbbször szemhangsúlyos sminket is készítek. A megemelt-ívelt pillasor esetemben – ellentétben az épített műszempillával – nem váltotta ki teljes mértékben a szempillaspirál használatát. (Ugyanakkor olyasvalakinél, aki erősebb, dúsabb szempillákkal rendelkezik, ezt is elképzelhetőnek tartom.) Szemfestéskor az első egy-két alkalommal szokatlan volt, hogy a pilláim „belelógnak” a szempillatő vonalába, így a szemceruza használatakor, illetve tusvonal húzásakor kissé változtatnom kellett az eszköztartási technikámon.  Szempillaspirállal hangsúlyozva a pillasorom egészen műszempillaszerű küllemet öltött. 

2 hét elteltével valamelyest már csökkent a lifting hatása, ugyanakkor a pillasorom még mindig láthatóan íveltebb, mint alapállapotában. Ritkulást, fokozottabb száradást vagy hasonló mellékhatást egyáltalán nem tapasztaltam, így kimondhatom, hogy a beavatkozás semmiféle negatív következménnyel nem járt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top