Szabadidő

7 színész, aki a csapból is folyik majd 2018-ban

Munkaalkoholisták, vagy csak úgy jött ki a lépés, hogy a sok éven át forgatott filmjeiket mind egyszerre mutatják be? Ezt nem tudhatjuk. Egy biztos: az alábbi hét színészt nagyon sokszor láthatjuk majd a filmvásznon 2018-ban.

Dwayne Johnson

2018-as mérleg: 3 film és egy sorozat

Dwayne Johnsont 2017-ben láthattuk a Halálos iramban aktuális részében, a Baywatchban és most a Jumanjiban, valamint végignyomta a Nagypályások című HBO sorozat harmadik évadát. Én egy ilyen menet után tutira lassítanék, de neki esze ágában sincs, és a 2018-as mérlege ugyanilyen sűrű. A Nagypályások már tuti, hogy kap egy negyedik évadot, emellett pedig két nagyszabású akciófilm és egy független film áll a Szikla mérlegében. Először a Rampage: Tombolás című nyolcvanas évekbeli videojátékon alapuló őrületben leshetjük meg áprilisban, amint egy tomboló óriásgorillát próbál befogni. Júliusban Johnson a Felhőkarcoló című akciófilmben tér vissza, amiben biztonsági főnökként egy lángoló felhőkarcolóból kell kihoznia a családját. A karrierből a Fighting with My Family című birkózós életrajzi film lóg csak ki, ami egy kis költségvetésű dráma a Bevis családról, ami csupa professzionális birkózóból állt. A filmben Dwayne Johnson saját magát alakítja.

Margot Robbie

2018-as mérleg: 6 film
Az angolok már idén ősszel láthatták a Viszlát, Christopher Robin című életrajzi filmet, ami azt az időszakot mutatja be, amint A.A. Milne, a fia, Christopher segítségével kitalálja Micimackót és a többi legendás mesefigurát. A magyar premier januárban lesz, Robbie pedig Milne szabados feleségét alakítja a filmben. Februárig kell várnunk az Én, Tonya érkezésére, amiért könnyen lehet, hogy Oscarra jelölik a színésznőt. A filmben Tonya Hardingot, az olimpikon műkorcsolyázót alakítja, aki a vetélytársa megveretésével próbált magának nagyobb esélyt teremteni. Robbie szinkronmunkát vállalt a Nyúl Péter című családi filmben, és már rég dobozban van a Terminal című Budapesten forgatott bérgyilkosos thrillere, amiben Simon Pegg-gel és Mike Myers-szel szerepel együtt. Margot Robbie-t szinte felismerhetetlenné maszkírozták I. Erzsébetként a Mary Queen of Scots című történelmi drámában, és jelenleg is forgatja a Dreamland című thrillert, aminek főszereplője egy fejvadászként dolgozó tinédzser.

Joaquin Phoenix

2018-as mérleg: 4 film

Phoenix egyáltalán nem tartozik a sokat dolgozó színészek ligájába, simán akadnak olyan évek, amikor egyetlen új filmjét sem mutatják be a mozik, ezért is nagy szó, hogy a 2018-as év egyik munkamániása lett. A cannes-i Filmfesztiválon már bemutatták májusban, de a nagyközönség csak tavasszal találkozhat a You Were Never Really Here című brutális bosszúfilmmel, ami egy bérgyilkos hiperdurva mentőakciójának krónikája. Március végéig kell csak várnunk a Mária Magdolna című, ami meglepő módon Mária Magdolna (Rooney Mara alakításában) sztoriját meséli el, és Phoenix magát Jézust alakítja benne. Már a februári Berlini Filmfesztiválon meg lehet nézni a Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot című életrajzi filmjét, ami egy John Callahan nevű férfiról szól, aki 21 éves korában bénult le, és egy rajzterápiával tette élhetővé az életét. A filmben Phoenix mellett Jonah Hill, Jack Black és Rooney Mara (aki az életben Phoenix kedvese) szerepel. Év vége felé talán még belefér a Sister Brothers című western, ami egy aranykutatóról szól, akit két bérgyilkos üldöz a vadnyugaton. A kutatót Jake Gyllenhaal, az egyik gyilkost Joaquin Phoenix, a másikat pedig John C. Reilly alakítja.

Him.

A post shared by Joaquin Phoenix (@leafphoenix) on

Cate Blanchett

2018-as mérleg: 5 film

A máig ragyogó Cate Blanchettet legközelebb február elején láthatjuk a magyar mozikban, ráadásul egyszerre vagy tucatnyi szerepben. A Manifesto ugyanis egy művészi hitvallásról szóló kísérleti film, amiben Blanchett egyszerre látható csövesként és tudósként, csakhogy két szélsőséget említsünk. A színésznő Where’d You Go, Bernadette című mozijával májusban tér majd vissza, amiben egy 15 éves lány a felszívódott anyukáját, Bernadette-et (őt játssza Blanchett) keresi. Nyáron a színésznő beáll Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna és a többiek csajcsapatába, hogy az Ocean’s Eleven-trilógia testvérfilmjének mondható Ocean’s 8-ben együtt raboljanak. Blanchett játszotta el Kát, a kígyót A dzsungel könyve ősszel érkező újabb feldolgozásában, de digitálisan megrajzolt állatként aligha ismerünk majd rá. Ősszel a színésznő a horror-specialista Eli Roth fantasy-horrorjában, a The House with a Clock in its Walls-ban tér vissza Jack Black mellett, a film pedig egy olyan óráról szól, ami elhozhatja nekünk a világvégét.

Oscars through the years! Which was your favorite? 😘

A post shared by Cate Blanchett (@cateblanchett) on

Colin Firth

2018-as mérleg: 6 film

Firth jachtversenyes filmjét, a The Mercyt ugyan pár helyen bemutatták 2017-ben, a világ nagy része csak 2018-ban ismerkedhet meg vele. Kíváncsian várjuk a színész küzdelmét az elemekkel, meg azért is, mert a filmben Rachel Weisz is szerepel. Colin Firth legnagyobb dobása – az olasz állampolgárra avanzsálás mellett – a nyáron a Mamma Mia – Sose hagyjuk ABBA lesz, amiben újra régi popslágereket énekelhet Meryl Streep, valamint Pierce Brosnan és Stellan Skarsgard oldalán. A The Happy Prince című mozi inkább a művészfilmek szerelmeseinek szól, ugyanis Oscar Wilde életének utolsó napjait mutatja be: Wilde-ot Rupert Everett játssza, aki rendezője és írója is a filmnek, Firth egy mellékszerepben tűnik fel. A színész benne lesz a Kursk tengeralattjáró tragédiáját feldolgozó Tomas Vinterberg filmben, a Kurskban is, valamint jövő karácsonykor Emily Blunt oldalán láthatjuk a Mary Poppins visszatér című Disney musicalben. És akkor a Benjamin’s Crossing című thrillert nem is említettük, ami a 20. század egyik nagy filozófusának, Walter Benjaminnak a nagy kalandjáról szól, amikor repülve próbált menekülni a nácik elől a megszállt Párizsból.

#markstrong #colinfirth #kingsmanthegoldencircle

A post shared by unofficial (@firthstrongfans) on

Jessica Chastain

2018-as mérleg: 5 film

Az évet mindjárt a Golden Globe-jelölt Jessica Chastainnel kezdjük, ugyanis az Elit játszma című filmben ő alakítja Molly Bloomot, az olimpikon síelőből az illegális pókerpartik királynőjévé vált nőt, akire lecsapott az FBI. Valamikor 2018-ban kerül mozikba a Woman Walks Ahead című életrajzi western, amiben Chastain a festőt, Catherine Weldont alakítja, aki azért ment az indiánok közé, hogy megfesthesse Ülő Bika portréját. A sztárrendező, Xavier Dolan The Death and Life of John F. Donovan című művében Chastain egy bulvárlap vércinikus főszerkesztőjét alakítja majd, a George and Tammy című életrajzi drámában pedig a két countryikon, George Jones és Tammy Winette felemelkedését és bukását viszi végig Josh Brolin oldalán. Év végén a színésznő a szuperhősös mozikba is belekóstolhat az X-Men: Dark Phoenix főgonoszaként.

Last city for @mollysgamemovie NY premiere ♦♣♥♠

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain) on

Keira Knightley

2018-as mérleg: 4 film

Keira Knigthley hosszabb szülési szabadság után tér vissza a mozivásznakra, ráadásul egymás után négy filmmel. Ezekből a legapróbb szelet a Berlin, I Love You lesz, hiszen ez csak egy szkeccsfilm egyetlen epizódja Berlin városáról. A legnagyobb durranásnak a jövő karácsonyi szezonra időzített Disney-féle Diótörő lesz, amiben Morgan Freemannel szerepelhet együtt, mi mégis inkább Keira Knightley Budapesten forgatott életrajzi drámáját, a Colette-et várjuk a legjobban, amiben a színésznő a legendás francia regényírót játszhatja el, és ha ügyesen csinálta, talán benevezhet vele a 2019-es Oscar-gálára. Lecsengésnek ott van még a The Aftermath című történelmi dráma, ami egy brit katonáról szól, aki a II. világháború vége után Hamburgba költözik a feleségével, hogy segítsen az ország újjáépítésében, de a képletet bonyolítani kezdi egy német özvegyember, aki velük él egy házban. Őt Alexander Skarsgard alakítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top