nlc.hu
Szabadidő
Hajléktalanszállón lakik a barcelonai magyar olimpikon

Hajléktalanszállón lakik a barcelonai magyar olimpikon

Lénárt Ferenccel keményen bánt a sors, de nem sajnáltatja magát, elfogadja, hogy neki ez jutott.

Lénárt Ferenc, az 1992-es barcelonai olimpián kilencedik helyezést elért súlyemelő most egy szekszárdi hajléktalanszálló lakója – írja a Teol.

Lénárt Ferenc az 56 kilósok súlycsoportjában versenyzett, és a ma 53 éves sportoló életében olyan nehézségek adódtak, amelyekben vétlen volt. Szülei állami gondozásba adták, két bátyjával intézetben nőtt fel Pécsen. Egyik testvére máig ott él. A másik testvére Floridába költözött, de ott zűrös életet él, öccse szerint csoda, hogy még nem lőtték le.

Lénárt Ferenc nem sajnáltatja magát, elfogadja, hogy neki ez jutott. Fiatal korában nagykanállal ette az életet, később azonban nem nősült meg, gyereke sincs.

Már az 1988-as szöuli olimpiára is kivitték, majd miután átigazolt Szekszárdra, ott teljesedett ki országos és nemzetközi karrierje. Lakást is ígértek neki, de aztán más költözött be, ő pedig egy albérletet kapott.

Sportkarrierje 1993-ban fejeződött be, és pár évvel később beköltözött a hajléktalanszállóra. Bár van építőipari technikusi és edzői végzettsége, előbbiben nincs gyakorlata, utóbbira meg nincs igény. Alkalmi munkákból él, ráadásul csípőműtétre vár.

A jövőt illetően nincsenek illúziói, csak a szálló kis helyiségére mutatva mondja: ez a jövő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top