Szabadidő

Ebben a könyvesboltban csak női szerzők könyveit árulják

Néhány napig csak női szerzők könyveit árusítja majd egy könyvesbolt az Egyesült Királyságban.

Nemsokára egyedülálló könyvesbolt nyitja meg kapuit Nagy-Britanniában, ahol a vásárlók csak és kizárólag női szerzők kötetei közül válogathatnak. Sajnos a Like a Woman néven nyíló pop-up könyvesbolt csak néhány napig, március ötödike és kilencedike között lesz nyitva Londonban, ahol közel kétszáz női szerző könyveit lehet majd megvásárolni.

Néhány napig csak női szerzők könyveit árusítja majd egy könyvesbolt az Egyesült Királyságban

A Penguin kiadó által létrehozott boltban különböző, beszédes nevű kategóriákba sorolják majd a kiadványokat, mint „feminista alapolvasmányok”, vagy „nők, akikre érdemes figyelni”. A tiszavirág-életű könyvesboltban lesznek gyerekkönyvek is, mint ahogy kortárs irodalom és már klasszikussá vált művek is.

A márciusi nyitva tartási dátum nem véletlen, ugyanis pont erre az időszakra esik a nőnap, illetve száz éve lesz, hogy a nők szavazati jogot kaptak az Egyesült Királyságban.

A Like a Woman könyvesboltot létrehozó Penguin kiadó azért döntött az egyedülálló üzlet megnyitása mellet, mert szerintük nagyon fontos, hogy meghalljuk, és komolyan vegyük a női hangokat, s erre egy ilyen kezdeményezés remek lehetőséget ad.

The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top