Szabadidő

Elzavarta a szánkózó gyerekeket a dunaújvárosi álplébános

Dunaújvárosban egy álplébános lezavarta a szánkózó gyerekeket a Krisztus király-templom közelében található dombról, ami hatalmas felzúdulást váltott ki a közösségben.

Dunaújváros nem az a dimbes-dombos vidék, ha a gyerekek szánkózni szeretnének, a legtöbben a belváros szívében, a Krisztus király templom közelében lévő dombra mennek csúszkálni, már ha az időjárási körülmények olyanok. Eddig ezzel semmi gond sem volt, viszont múlt héten megállt egy autó a domb lábánál és a belőle kiszálló férfi elzavarta a gyerekeket.

A helyiek szerint azt mondta, ő az egyház embere, és itt nem lehet szánkózni. Lett is hatalmas felháborodás a magát egyházi embernek mondó férfi szavaiból a dunaújvárosi közösségi médiában.

Álplébános zavarta el a szánkózó gyerekeket a templomdombról – képünk illusztráció

A háborgás eljutott a dunaújvárosi katolikus plébániára is, ahol aztán Baltási Nándor plébános pontot tett az ügy végére.

Egy szépen laminált A4-es lapra vastag betűkkel a következő szöveget írta fel, majd kitűzte egy fára a dombon:

„Örülünk, ha a gyerekek itt szánkóznak! Római Katolikus Plébánia, Baltási Nándor plébános”

A Bors megkereste a dunaújvárosi plébánost, aki elmesélte az egész történetet:

A plébániára bejött valaki a hírrel, hogy a közösségi oldalon az terjed, hogy a papok durván elküldték a szánkózókat a dombról. Tudtam, hogy közülünk senki nem tett ilyet, hiszen már többször is felmerült, hogy vigyünk ki a gyerekeknek és a szülőknek forró teát, hogy ezzel is hozzájáruljunk a szinte már farsangi hangulathoz. Erre reagálva tűztem ki az írást a fára, és fontosnak tartottam az istentiszteleten is elmondani, hogy ez az, ami tőlünk származik, és nem az elküldés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top