Szabadidő

Szuper programok a március 15-i hosszú hétvégére

2018-ban rengeteg négynapos hosszú hétvégénk lesz. Rögtön itt van nekünk március 15-vel kezdődő tavaszi hétvége, amikor számos remek program közül választhatunk. Akár Budapesten, akár vidéken szeretnénk kellemesen időt tölteni a családdal.

Március 15-én persze a legtöbb helyen, az 1848/49-es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos rendezvényeken vehetünk részt, de a tavasz első hosszú hétvégéjén számos más, családi rendezvény is vár ránk.

Huszáros hétvége a Skanzenben

Visszarepülhetünk a forradalmi múltba, ha ezen a március 15-i tavaszi hétvégén Szentendrét és a Skanzent választjuk. A Skanzenben megjelennek a szabadságharc és a kor jellegzetes szimbólumai (bajusz, sarkantyú, nyomdagép, kokárda és mások). Ha számháborúznánk, vagy megtanulnánk, hogyan készül a márczafánk, itt a helyünk. Négy napos időutazás a szabadságharc idejére.

Tavaszi fesztivál Füreden

A Balaton minden évszakban jó választás, de tavasszal különösen lélekemelő ide jönni. Balatonfüreden pedig szórakoztató és egyben tartalmas programokkal várják az ide látogatókat március 15. és 18. között. Megelevenedik a márciusi forradalom, reformkori séta, Esszencia-koncert, fiktív dokumentumfilm vetítése és a megosztó Hamvas Béla. A fesztivál részeként ezúttal a 150 éves balatoni vitorlázás is szerepet kap. A központi események a Tagore sétányon lesznek, koncertekkel és térzenével. A Kisfaludy Galériában kokárda-, zászló- és huszárcsákó-készítésre nevezhetünk be, és népi játszóház szórakoztatja a legkisebbeket.

Március 15-i programok

Fald fel Szoboszlót!

Azoknak pedig, akik szeretik a családi programokat finom falatokkal még szebbé tenni, irány Hajdúszoboszló! A disznótoros ételeknek márciusban is nagy a rajongótábora: hagyományos, tájjellegű disznós fogások, pálinkák, borok és szuper programok. Március 15-én persze itt is lesz huszárfelvonulás, ünnepi koncert és verbunkos táncház. Kolbászsütőverseny, látványsütés és disznótoros morzsadélután.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top