Szabadidő

Ezzel a fényképezővel elfelejtheted az Instát meg a filtereket

Újratervezett formában, két vibráló színváltozatban dobták piacra a Polaroid egyik népszerű instant fényképezőgépét.

Az Instagram filterei retró hangulatúvá varázsolják a 21. századi fényképeket, úgy néznek ki, mintha a szüleid fotóalbumából szedted volna elő őket. Még olyan effekt is van, amely Polaroid-képet csinál a fotóból.

Mindezeket azonban egycsapásra elfelejtheted, ha egy valódi retró fényképezővel örökíted meg a fontos pillanatokat. A Polaroid ugyanis most újra kiadta a népszerű 600-as instant fényképezőjét.

A 96 Cam névre keresztelt eszköz igazi nosztalgikus, 90-es évekbeli dizájnnal született újjá. Az egyik változat a Fresh Blue nevet kapta, és így néz ki:

A másik verzió Jazz Red néven került forgalomba:

A fényképezőt limitáld darabszámban dobták piacra, és úgy tűnik, bejött a dolog, ugyanis Amerikában már nem is lehet kapni a hivatalos webáruházban. Európában azért még van belőlük.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy aki szereti a Polaroid-érzést, annak nem feltétlenül kell tízezreket költenie a fényképezőre. Magyarországon is lehet apróhirdetésekben találni régi, de megkímélt darabokat néhány ezer forintért. Aztán már csak filmet kell venni bele, ami nem olcsó, de legalább újra kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top