Szabadidő

Lezártak egy skót várat egy dühös borz miatt

Néhány napra elfoglalta egy 16. századi skót vár alagútrendszerét egy borz, ami miatt a látogatást is fel kellett függeszteni Craignethanben.

Csak most számolt be a skót örökségvédelem arról a győztes csatáról, amelyet egy nagyon dühös borz ellen vívtak a 16. századi Craignethan várának alagútrendszerében. Az első „támadást” április 13-án intézte a borz az alagútrendszer ellen, és sikerrel be is vette azt, majd napokon át tartotta megszállás alatt.

Amíg a katakombákban a borz volt az úr, addig mindenfelé járatokat fúrt, súlyos károkat okozva ezzel a több évszázados földalatti alagútrendszerben. Az örökségvédők a veszteségek minimalizálása érdekében először kitiltották a látogatókat az alagutakból, majd megpróbálták kicsalogatni a borzot.

Kezdetben macskakajával próbálkoztak, de a dühös állat sokáig nem foglalkozott a felkínált csalétekkel, míg végül egy speciális összeállítás sikerre vezetett.

A látogatók viszont még néhány napig nem mehetnek le a vár alagútrendszerébe, mert még tartanak a kárelhárítási munkák.

Az örökségvédők a dühös borzzal vívott harcukról a Twitteren számoltak be, ahol megosztották a tökéletes borzcsali receptjét is: mogyoró és banán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top