Szabadidő

Bizonyítékot találhattak a dinók és az emberek együttélésére

Lehet, hogy mégsem haltak ki a dinoszauruszok?

Izgalmas domborművet találtak a kambodzsai Ta Prohm templomban, amely egyesek szerint bizonyítéka annak, hogy az őskori hüllők nem haltak ki, hanem együtt éltek az emberrel.

Mivel az UNESCO-világörökség részeként megőrzött templom a 12. században épült, elvileg a készítőinek nem lehetne tudomásuk a 66 millió évvel ezelőtt kihalt állatokról, hiszen az első, minden kétséget kizáróan dinóhoz tartozó csontvázat csak a 19. században fedezték fel. Az elmélet szerint az emberek nagyon is tevékeny szerepet játszhattak a dinoszauruszok eltűnésében.

Fotó: Getty Images

Brian Switek, a Smithsonian magazin munkatársa szerint azonban alapvető problémák vannak az elmélettel. Ha közelebbről megnézzük ugyanis a domborművet, látszik, hogy az állat feje túl nagy, a tüskéi pedig inkább levelekre hasonlítanak: valószínűbb, hogy egy fás háttér előtt álló rinocéroszról beszélünk, mint az, hogy sztegoszauruszt ábrázol a mű. Az is lehet, hogy a domborművet az elmúlt pár év során tette oda valaki, viccből.

Forrás: The Sun

Kiemelt képünk: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top