Szabadidő

Gyorsan el kellene költeniük pár milliárdot a SZÉP-kártyásoknak

A hónap végéig még felhasználhatók a 2016-ban utalt juttatások. Nem kell most azonnal utazni, egy későbbi foglalással is megoldható, hogy ne vesszen el a pénz.

Alig egy hetük maradt a SZÉP-kártyásoknak, hogy elköltsék a csaknem 2,4 milliárd forint hamarosan lejáró juttatásukat – írja a 24.hu az OTP közleménye alapján.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a májusi hosszú hétvégékre tartogatták a megmaradt összegeket. Ez abból is látszik, hogy a május 1-jei négynapos hétvége során 146 millió forinttal csökkentették a lejáró egyenlegeket. A pünkösdi hosszú hétvégén pedig 145 millió forintot költöttek.

A 2016-ban utalt juttatások érvényessége idén május 31-én éjfélkor jár le. A lejárt összeget a kártya kibocsátója június 30-ig utalja vissza a munkáltatónak.

Akik nem akarnak a napokban utazni, lefoglalhatják egy későbbi nyaralásukat, és most kifizethetik az összeg egészét vagy egy részét.

Jó hír, hogy jövőre két év után is maradnak a számlákon a pénzek, nem utalják vissza a munkáltatónak. Ám ezért a kibocsátó akár 3 százalékos díjat is felszámolhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top