Szabadidő

Otthagyta jól fizető állását, hogy beutazza a világot

2012-ben indult el, azóta 60 országba látogatott el a világot beutazó nő.

Kristin Addis Dél-Kaliforniából indult el hat évvel ezelőtt, mert megunta otthoni életét és világot akart látni. Felmondott biztos, jól jövedelmező banki munkahelyén, fogta a hátizsákját, és egyedül útra kelt. Azóta utazási blogot ír, amivel ma már jobban keres, mint egykori munkájával.

„Mindig is órákat töltöttem el azzal, hogy a különböző országok időjárását csekkoltam vagy csak a fővárosokat nézegettem, milyen lenne ott lenni valamelyikben. Valahol azonban kétségeim voltak a szenvedélyemmel kapcsolatban, inkább a stabil munkát és karriert választottam helyette. Aztán egyszer csak eljött a vágy a változtatásra. Eladtam a holmijaimat, és egyetlen hátizsákkal nekivágtam egyedül a nagyvilágnak.”

Addis először félelmetesnek találta az egyedül utazást, főleg nőként, de aztán belejött és megszerette. 

„Sokkal többet tanultam így magamról, magabiztosabb lettem, és a problémamegoldó képességem is javult. Az egyetlen dolog, amit soha nem leszek képes megszokni, az az egyedül evés, de még így is megérte.”

Utazása során Addis két könyvet is írt, az egyik útikönyv az egyedül utazó nők számára, a másik pedig az Ázsiában eltöltött első évéről szól. 

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top