nlc.hu
Szabadidő

Felmondott és világ körüli útra indult a családjával

Felmondott a munkahelyén, hogy beutazhassa a világot a családjával

A 36 éves nőnek elege lett a mindennapi robotolásból és stresszből, otthagyta az állását, majd a férjével és öt gyerekükkel a nyakukba vették a világot.

Egy angol édesanya egy nap úgy döntött, hogy szakít addig megszokott életével, és a családjával együtt beutazzák a világot.

A 36 éves nőnek 2018-ban lett elege a munkája miatti stresszből, és a mentális egészségükre gyakorolt rossz hatásokból, ezért férjével együtt otthagyták a munkahelyüket, eladták a vagyontárgyaikat, és elhagyták Angliát.

Kocsiból kihajoló nő lobogó hajjal

Elege lett a mókuskerékből, felmondott és világ körüli útra indult a családjával. A kép illusztráció (Fotó: Unsplash/averie woodard)

Leona Burton és férje, a 35 éves Lee az elmúlt négy évben számos országban járt, a többi között Spanyolországban, Horvátországban, Dominikán, az Egyesült Államokban, Mexikóban. Útjukra pedig öt gyerekük – a 18 éves Kian, a 16 éves Kye, a 14 éves Enna, a 8 éves Olana és az 5 éves Elis – is elkísérte őket.

Leona azt szeretné, ha a gyerekei megtapasztalnák a világot. Azt elismeri, hogy öt gyerekkel időnként nagyon küzdelmes mindez, de szerint ez még mindig jobb, mint amikor a napi mókuskerék készíti ki az embert.

Igyekeznek egyszerű életet élni, hogy az energiáikat és idejüket másra fordíthassák. A nő digitális nomádként dolgozik, és szép összeget keres, ebből van pénzük utazgatni. A gyerekek nem ússzák meg a tanulást, nagyjából követik a tantervet, de sokkal nyitottabb környezetben nőnek fel.

Hamarosan érkezik a hatodik baba, de úgy tervezik, hogy nem sokáig maradnak egy helyben, ha már egy hónapos lesz a pici, folytatják az útjukat.

Nem is olyan ritka, hogy a szülők besokallnak a 9-től 5-ig tartó robottól, és inkább világ körüli útra indulnak. Egy 45 éves fokvárosi férfi és a felesége például felmondtak a munkahelyükön, kivették a gyerekeket a suliból, és belevágtak a nagy utazásba. 

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top