Szabadidő

Új szurikátája van a Kecskeméti Vadaskertnek

Hamar beilleszkedett a csapatba, így rövidesen akár újabb bébik is születhetnek.

Új szurikátája van a Kecskeméti Vadaskertnek – számolt be a Hírös.hu. Az új nőstény villámgyorsan beilleszkedett a csapatba, így hamarosan jó eséllyel újabb bébik is születhetnek. Az állatnak egyelőre nem adtak nevet.

Videón az új szurikáta:

Ahogyan az közismert, május közepén országos botrányt okozott, amikor egy iskolás fiú véletlenül megölte az állatkert vemhes szurikátáját, Zarát. Mint kiderült, az állat megharapta a gyereket, amikor az benyúlt a kifutóba. Erre a fiú ijedtében földhöz vágta a szurikátát, aki kicsinyeivel együtt azonnal elpusztult. Az eset kapcsán boldog-boldogtalan megfogalmazta a véleményét a Facebookon, voltak, akik egyenesen a vérét kívánták a kisfiúnak. Még a nemzetközi sajtó is beszámolt a történtekről.

A jelenséggé vált incidens kapcsán elbeszélgettünk egy biológiatanárral, egy állatorvossal és egy környezeti nevelővel is. Cikkünket itt tudod elolvasni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top