Szabadidő

Interaktív szakácskönyv és könyvbicikli – kinéztünk a könyvhétre

Tobzódtunk a jobbnál jobb kiadványokban a könyvhét első napján. Mutatjuk a legérdekesebb standokat, amiket te is megnézhetsz június 11-ig a budapesti Vörösmarty téren.

Csütörtök délután kezdetét vette a hivatalos nevén 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyerekkönyvnapok névre keresztelt esemény, ami öt napon át kínál különböző programokat, dedikálásokat és persze rengeteg friss megjelenésű olvasnivalót a könyvmolyoknak. Mi is kilátogattunk idén a Könyvhétre, és körülnéztünk, hogy megmutassuk a legmenőbb standokat. 

A stand, ahol a skandináv krimik napoznak 

Az Animus Kiadó idén is külön standdal várja a skandináv írók (Izland, Finnország, Svédország, Norvégia és Dánia) rajongóit. Hatalmas a kínálat a thrillerekből és krimikből, ráadásul akciós példányok is vannak. Két krimit már egy ezresért hazavihetsz és biztos, hogy tövig rágod majd rajta a körmödet. A Könyvhét krimiújdonságai idén Marc Elsberg Zerója és az izlandi író Yrsa Sigurdaröttir Örvény című könyve. 

fotó: Babicz Anett

A stand, ahol a leginteraktívabb szakácskönyv is fellelhető

fotó: Babicz Anett

A Centrál Könyvek az Animus Kiadó standja mellett található, és természetesen itt is megálltunk, hogy megtapogassuk a caféblogos Gastrohobbi blog szerzőinek szakácskönyvét, ami az első olyan interaktív szakácskönyv, amit az okostelefonoddal is használhatsz. Ha még nem tudod, hogy milyen egy LIVE szakácskönyv, akkor érdemes megkukkantanod, mert ínycsiklandó receptekkel van tele. Szombaton délután te is dedikáltathatod a könyvet a szerzőkkel. A Centrál standon belelapoztunk még a nemrég megjelent A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak című könyvbe is, amit Dragomán György fia, Dragomán Pali és Szabó T. Anna fordított. A 3-7 éves gyerekeknek ajánlott könyv mellé most zsírkréta is jár ajándékba. Cukiság a köbön! 

fotó: Babicz Anett

A stand, amit a lufikról ismerhetsz fel 

fotó: Babicz Anett

Hangos pukkanással jelezte egy lufi, hogy nem bírja már tovább a hőséget, amikor ott jártunk (ezen egyébként nem is csodálkozunk, hiszen délutánra nagyon kisütött a nap), de szerencsére még maradt jó pár a Centrál Lapok előfizetés standján, ahol a könyvek mellé most akciós magazin-előfizetést is választhatsz.  

A stand, ahol a legmenőbb könyves kerékpárt nézheted meg

fotó: Babicz Anett

A 21. Század Kiadó standjánál is érdemes megállni, mert egy különleges kerékpár parkol a stand előtt, amiből 2018 forintért három könyvet is választhatsz. A standon két könyv vásárlása után feliratos vászontáska jár ajándékba, amiben élvezet lesz hazacipelni a vásárfiát. Főleg mert a felirat szerint

Az irodalom soha nem megy ki a divatból

és ez tényleg így van! 

fotó: Babicz Anett

A stand, ahol Meghan Markle mosolyog ránk, és könyvjelzőket is szerezhetünk

fotó: Babicz Anett

Ha már vásároltunk néhány könyvet, akkor érdemes szerezni hozzájuk egy-két könyvjelzőt. A GABO Kiadó standjánál a kiadó friss megjelenésű könyvei mellé könyvjelzők is járnak. Persze kapható a nemrég férjhez ment Meghan Markle-ről szóló életrajzi könyv is a kiadó többi újdonsága mellett. 

A stand, ahol a leggalaktikusabb cuccok és könyvek kaphatóak 

fotó: Babicz Anett

A Galaktika standjánál a sci-fi, és fanstay könyvek mellett olyan könyves ereklyék is beszerezhetők, amikkel hirdethetjük, hogy mi bizony rajongói vagyunk az űrben játszódó történeteknek. Van póló, bögre és persze a nagy sláger, a vászontáska is. 

A stand, ahol szép könyveket simogathatsz 

fotó: Babicz Anett

Persze a szépség mellett a tartalom is lényeges, de az egymás mellett található Libri Könyvkiadó, Park Kiadó és Jelenkor Kiadó könyveivel ez is teljesül. Itt beszerezhető A szolgálólány meséje írónőjének új könyve, A vak bérgyilkos, és persze itt is van vászonszatyor, cuki mintákkal, Varró Dani könyvének stílusában. A standon sokféle könyvből mazsolázhatsz már 499 forinttól, így megéri egy kicsit kutakodni, ha igazi szépirodalomra vágysz. 

fotó: Babicz Anett

A stand, ahol rengeteg cuki ceruzát találsz

fotó: Babicz Anett

A Csodaceruza standjánál nevéhez hűen sokféle cuki ceruza várja a legkisebbeket, ugyanitt elő is lehet fizetni a Csodaceruza magazinra. 

A stand, ahol a legtöbben álltak sorba egy dedikáláson már az első nap

fotó: Babicz Anett

Az Athenaeum Kiadó a Könyvhét első napjára elhozta a romantikus könyvek királynőjét. A UI: Szeretlek, Ahol a szivárvány véget ér írónője nagyon népszerű hazánkban is. Cecelia Ahern könyveit előszeretettel filmesítik meg, az írónő pedig évente egy könyvet biztos, hogy kiad. Több száz rajongó gyűlt össze csütörtök délután 17 órakor, hogy meghallgassa az írónő beszélgetését a színpadnál, majd a 18 órakor kezdődő dedikáláson is kígyózó sor álldogált türelmesen, hogy végre odajusson Ahern mellé egy fotó és egy aláírás erejéig. Az írónő végtelenül aranyos, és mindenkihez volt egy kedves szava miközben aláírt. Hogy ezt honnan tudom? Természetesen onnan, hogy én is végigálltam a hosszú sort, és én is aláírattam az egyik kedvenc könyvemet vele. 

A stand, ahol a legszínesebb ijfúsági könyvek várják új olvasóikat

fotó: Babicz Anett

Sokféle színben pompázó könyvekkel várja idén az ifjú olvasókat a Ciceró Kiadó, ahol hatalmas tábla hívja fel a figyelmet (ahogy általában a többi standnál is), hogy mikor várható dedikálás. A szépséges borítójú Bolyongó című könyv írónője Papp Dóra például szombaton várja az olvasókat a Ciceró standjánál. A Könyvhétre megérkezett Gayle Forman új regénye, de Meg Cabot Neveletlen hercegnő sorozatának kötetei is fellelhetők a standnál. 

A Könyvhét június 11-éig vár minden látogatót a Vörösmarty téren és környékén, ahol majdnem 200 kiállító standjánál nézelődhetünk. A könyvek mellett dedikálások és beszélgetések is várják a résztvevőket. Te ott leszel? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top