Szabadidő

Vége a YouTube-videók könnyű letöltésének

Sokaknak nagy csalódást fog okozni, hogy egy per miatt több olyan weboldal is beszünteti működését, ahol YouTube-videókat lehetett letölteni vagy mp3-má alakítani őket.

Ismerősek a pickvideo.net, az easyload.co és a video-download.co internetcímek? Esetleg a YouTube-MP3 oldal? Ha igen, akkor van egy rossz hírünk, hamarosan megszűnnek, igazából az utóbbi már meg is szűnt.

Ezek olyan oldalak voltak, ahol a csak a neten elérhető YouTube-videókat le lehetett menteni vagy mp3-fájllá alakítani, és úgy letölteni őket. Ez bántotta az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége, a Phonographic Industry, valamint a Federation of the Phonographic Industry szemét, ezért eljárást indítottak az oldalak ellen.

A brit Phonographic Industry szóvivője azt mondta a TorrentFreaknek, hogy ezek az oldalak temérdek pénzt zsebelnek be, miközben az eredeti tartalom elkészítői nem kapnak semmit. A szóvivő továbbá hozzátette, hogy folytatják az eljárást, és arra ösztönzik a felhasználókat, hogy legális zenei szolgáltatásokat vegyenek igénybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top