Szabadidő

Lemondta az Operaház a Billy Elliot előadásait

Levélben értesítette az Operaház igazgatója a Billy Elliot című musical szereplőit, hogy 15 előadást lemondanak. Mindez azután történt, hogy egy kormánypárti napilapban azt állították, a Billy Elliot a homoszexualitást reklámozza.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója szerda este levelet írt a Billy Elliot stábjának, hogy a frissen bemutatott musical meghirdetett előadásai közül 15-öt lemondanak. „Mint bizonyára az elmúlt hetekben ti is tapasztalhattátok, a sajtóban negatív hangvételű kampány jelent meg a Billy Elliot produkciónk kapcsán, ami miatt az értékesítés jelentős mértékben visszaesett” – magyarázkodik Ókovács.

Jamie Bell a Billy Elliot filmváltozatában (Forrás: UIP-Duna Film)

Az indoklásnak ellentmond, hogy a jelenleg meghirdetett előadások közül a Jegymester nevű oldalon már mindegyik telt házas, igaz, a jegy.hu-n még lehet rájuk belépőt venni. Az ügy előzménye, hogy június elején a Magyar Időkben megjelent egy publicisztika, amelynek szerzője azt fejtegeti, hogy a Billy Elliot a homoszexualitást propagálja (a történet kiskamasz hőse balett-táncosnak tanul, az egyik barátja pedig vállaltan meleg). Az Operaház igazgatója előbb válaszcikkben védte meg az előadást, majd írt egy másik cikket is, amelyben már azt állította, hogy a brit jogtulajdonos miatt nem változtathattak a történeten. (444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top