Szabadidő

Mégis megtartják a Billy Elliot összes előadását

Ókovács Szilveszer az Origo hasábjain jelentette be a hírt.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója az Origo hasábjain jelentette be, hogy mégis megtartják a Billy Elliot című musical korábban lemondott 15 előadását.

Ahogyan azt mi is megírtuk, az Operaház a múlt héten jelentette be, hogy törlik az előadások egy részét, miután a sajtó „negatív hangvételű kampánya” miatt „az értékesítés jelentős mértékben visszaesett”. Az ügy előzménye, hogy a Magyar Időkben megjelent egy publicisztika, amelynek írója azt vetette a Magyar Állami Operaház, sőt személyesen Ókovács Szilveszter szemére, hogy a darabbal a homoszexualitást propagálják.

Fotó: Kallos Bea, MTI

Az Operaház igazgatója először nyílt levélben védte meg a darabot, hamarosan azonban magyarázkodni kezdett, azt állította, hogy a brit jogtulajdonos miatt nem változtathattak a történeten, de egyébként neki megvan a saját véleménye, „nemzeti és nemi identitása”. Két héttel később váratlanul bejelentették, hogy 15 előadást törölni kellett a visszaesett jegyeladások miatt.

Pénteken azonban Ókovács egy újabb, harmadik írást is közölt a Billy Elliot-ügyről, ebben pedig bejelentette, hogy mégsem törlik a szóban forgó 15 fellépést. A cikkben az Operaház igazgatója a sajtóreakciókon élcelődik, némelyik médiumot, újságírót személyesen is megnevezi, ironizál a szalagcímeken, majd azt írja: „az elmaradt 15 alkalmat majd az utolsó, a 2019 nyári sorozat keretében, nyugodtabb körülmények között pótoljuk”.

A Billy Elliot nem melegpropaganda, viszont a szabados szleng miatt kezdettől korhatáros előadás, a történet szép, a dalok hatásosak, a tánc fergeteges, a színészek jók, a gyerekek fantasztikusak – megérdemlik, hogy folytassuk

– írta az igazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top