Szabadidő

Nyomoznak a közönségbe lőtt zánkai tűzijáték miatt

Vizsgálódik a rendőrség a zánkai augusztus 20-ai tűzijáték ügyében, a nézők közé csapódó rakéták a polgármester információi szerint két embert sebesítettek meg.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság az augusztus 20-i zánkai tűzijáték miatt. Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, az ünnepi látványosság néhány rakétája a nézők között landolt, több embert megsebesítve.

Fotó: Pexels

Az üggyel kapcsolatban Filep Miklós, Zánka polgármestere az MTI-nek azt mondta: az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében – szerinte „nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából” – 4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen, a vízparton állók és a Balaton irányába indult el.

Így festett a zánkai tűzijáték 

Az ott levő 30-50 ember elmenekült az érintett területről, a strandgondnok pedig a rendelkezésre álló eszközökkel elsősegélyt nyújtott azoknak, akik azt igényelték. A polgármester úgy tudja, ketten szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket, őket a mentők a helyszínen ellátták.

A polgármester sajtóinformációkat cáfolva azt mondta, a jelenlévők nagy része – több ezer ember – az eseményeket nem észlelte, „pánik és menekülési hullám, egymást tipró embertömeg nem volt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top