Szabadidő

Már nem vizsgálódnak Marton László ügyében

A Színművészeti Egyetemen lezárták a szexuális zaklatási ügyekbe belebukott rendező ellen indított etikai vizsgálatot.

Mivel az egyetemre nem érkezett bejelentés arról, hogy Marton László bárkit zaklatott volna, a harmadikos színész osztály tagjai pedig önként nyilatkoztak Marton védelmében, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen lezárták az etikai vizsgálatot, amelyet tavaly novemberben indítottak a rendező ellen. Az Indexen idézett közleményükben azt írják: „Mivel Marton Lászlónak az egyetemmel kötött határozott idejű szerződése lejárt, és azt az egyetem nem hosszabbítja meg, az ügyben az egyetem részéről további tennivaló nem merül fel. A fentiekre tekintettel a SZFE vezetősége az eljárást lezárta.”

Marton László (fotó: MTI / Kovács Tamás)

Marton László ellen azután indult eljárás, hogy előbb Sárosdi Lilla színésznő, majd további tíz nő vádolta meg szexuális zaklatással. Sárosdi előtt egy autóban vette elő a péniszét, másokat orális szexre kényszerített vagy fogdosott. 

Miközben Marton zaklatási ügyeiről nemcsak áldozatai, hanem más szakmabeliek is tudhattak, számos volt tanítványa védelmébe vette őt, például Szabó Erika egy nekünk adott interjúban. Emlékezetes volt az üggyel kapcsolatban az is, mikor Stohl András azt mondta, a főnökök „mindenhol halálra dugják” a beosztottjaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top